Честит рожден ден, Ицо!

1
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Tweet

Pin It

Христо Христов Петров, по-известен като Ицо Хазарта, е роден на 19 декември 1979 г. в София.

Харесай страницата ни във Facebook

Ицо Хазарта е български рап певец, член и основател на групата Ъпсурт. 

Има сестра, която се казва Наталия и е с осем години по-голяма от него. Христо завършва 76-о училище „Братя Миладинови“ в София, а след него и Националната гимназия за древни езици и култури.

Кандидатства в Нов български университет и е приет в специалността „Публична администрация“, но след 2 години прекъсва обучението си заради музикалните си занимания. На 24 април 2004 г. Ицо се ожени за приятелката си – Диана, а 3 години по-късно се разделят. Имат дъщеря на име Аделина.

Група Ъпсурт е създадена в началото на 1996 г. от  Ицо Хазарта, Бат Венци, Буч и Ицо Панчев (Шлеви Долния), които са приятели от детска възраст. Използва софийския (шопски според тях) диалект за текстовете на песните си. 

Първият издаден албум на групата се казва „Боздуган“ и излиза на бял свят през 1999 г. Най-големият хит от албума е песента „Нон-стоп“. Първата партида на албума е само на MC носители, като към 2006–2007 може да се намери и на CD носител. 

Следва албума „Чекай малко“, който излиза през 2001 г. Следващият албум на групата е „PopFolk“, излязъл през 2003 година, следва „Quattro“ през 2005 година. Първият сингъл от „Quattro“ e „3 в 1 (неочаквано добра комбинация)“ с участието на Галя от КариZма и TV водещия Милен Цветков. Песента става хит в началото на лятото през 2005 г.

Последният сингъл на Ъпсурт е „Бела жига“. Той е по музика на Венцислав Сейчев, а текстът е на самия Ицо. Парчето излезе през месец октомври тази година.

Честит рожден ден, Ицо!

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It