4 Упражнения за стягане контура на лицето при отслабване

1
Добави коментар
Lellie
Lellie

При рязко отслабване състоянието на кожата на лицето неизменно се влошава – появяват се малки бръчици на шията, около очите и устата, бузите се смъкват надолу. Ето защо е нужно да се погрижим не само за мускулите на тялото си, но и за тези на лицето си.
* Между другото, една от причините за появата на бръчки и нежелана промяна контура на лицето, може да бъде и високата възглавница.

Предлагаме Ви комплекс от упражнения, които ще тонизират лицевите Ви мускули и които е желателно да правите по 2 пъти на ден, ако искате да коригирате (или да предотвратите) следите от отслабване / стареене.

1. Упражнение за стягане на бузите:

– Отворете широко устата и изкарайте езика си колкото можете по-напред. Задръжте така 7 секунди (трябва да усетите напрежение).
Приберете езика и отворете устата, сякаш ще кажете „О“ – устните са като за целувка. Задръжте така в продължение на няколко секунди. Затворете устата и леко притиснете зъбите.

– Без да отваряте устните си се усмихнете колкото можете по-широко.

– Надуйте бузите, все едно свирите на тромпет. Задръжте така за 10 секунди, след което бавно отпуснете.

2. Упражнение против назолабиални бръчки:

– Усмихнете се и повдигнете ъгълчетата на устата колкото се може по-високо. Задръжте така за 30 секунди.

3. Упражнение против бръчки на челото:

– Притиснете долната част на дланите си към челото и повдигнете веждите си, противодействайки на движението с натиска от ръцете си. Задръжте така за 7 секунди.
Преместете дланите си в основата на косата (най-високо горе на челото) и натиснете надолу. Задръжте така за 7 секунди.

4. Упражнения за долната част на лицето и подбрадичката:

– Изправете главата и шията. Вдигнете лицето си нагоре и изтеглете долната челюст напред. Повдигнете горната устна, все едно искате да докоснете с нея върха на носа си. Задръжте така за 15 секунди. След това бавно отпуснете.

– Изправете главата и шията. Вдигнете лицето си нагоре и се опитайте да повдигнете долната си устна, сякаш искате с нея да закриете горната. Наведете главата надясно. Задръжте така за 7 секунди след това отпуснете бавно и повторете упражнението като наклоните главата наляво.