Измама с кола от Германия

2
Добави коментар
miro.tanev
miro.tanev

   Бъдете изключително предпазливи с обявите за продажба на коли / автомобили в българските Интернет сайтове за обяви. Лицето, което публикува дадените обяви се казва Георги Димитров Георгиев / 17.08.1979 / с адрес: град София, ул.“Света Троица“, блок 306, вх.А, етаж 2, ап.5. На обявите, на които попаднах можете да ги разгледате по-долу в страницата. Това вероятно е малка част на публикуваните от лицето Георги Димитров Георгиев обяви за продажба на коли от Германия.

   Как попаднахме на Георги Димитров Георгиев? Сред обявите публикувани в популярния сайт за обяви на автомобили http://www.cars.bg и http://www.carmarket.bg попаднах на атрактивна  кола – добра година на производство и изключително примамлива продажна цена и най-важното, че „Колата се намира в Германия.“ След разговор Георги, се разбираме да се срещнем и да поговорим за дадената кола и съответно ако се стигне до консенсус, да се даде капаро и съответно да се подпише договор. Дадохме уговорената сума от 2000 лева капаро и подписахме договор с окончателна дата за доставка на колата. И от тук насетне се започна голямото лъжене и наглост на Георги. Измина дадения срок от 10 дни, както беше обещал и няма обаждане от него. Като позвъниш на телефона му или затваря, просто не ти вдига или вдига и казва, че ще се обади по-късно. И така е до ден днешен /от 10.09.2012 до сега/. Лъжите на измамника Георги Димитров Георгиев ще ги изброя хронологично по-долу.
1. Не можем да напълним автовоза, за да може да тръгне.
2. Още няма коли, за да го напълним.
3. Автовоза тръгна и до няколко дни ще бъде в София колата.
4. Съжалявам, но те излъгах днес тръгна автовоза реално.
5. Имаме проблем с автовоза, ръзвали се в Австрия.
6. До няколко дни ще отстраним повредата в сервиз и тръгва.
7. Дали може да ми дадеш 2000 лева още като заем, за да мога да оправя автовоза, за да стане по-бързо. /Беше му предложено от наша страна да тръгнем заедно за Австрия с наша платформа и да вземем колата, но Георги побърза да затвори телефона и после каза че му е паднал обхвата/
8. Много скъп ремонта, аз лично тръгвам за Австрия, за да докарам колите на собствен ход до София. /4 коли били на автовоза/
9. Пътувам за Австрия с мои притаели да вземем колите и до 2 дни сме в София.
10. Няма да те лъжа, имам проблеми с документите на колите, всичко ще е нормално и ще дойде колата.
   Това са отговорите през цялото време от лицето Георги Димитров Георгиев. Като през това време смени много СИМ карти, но всеки път се обаждаше да си каже новия номер. Винаги казваше, че мобилните оператори много го прецаквали с сметките и всеки път плащал по 200 лева фактури. След като се осъмнехме от схемата на Георги, реших да проверя телефонните номера на кого се водят. Първият телефон 0884715555 се оказа ваучер регистриран на друго лице. Следващите два телефона 0876333901 и 0879008640 са в голяма група и не могат да се установят на кога принадлежат. Имаше и публикуване обява от името на Боряна, която се представяше на негова съпруга и препращаше обажданията към него. Проверихме Георги дали притежава имот на свое име, но за съжаление също няма. След малко проучване в Интернет пространството, попаднахме на регистриран сайт за Drink and Drive на името на Георги – http://www.bg-dnd.com/. 
Георги е регистриран в повечето форуми за автомобили с името rocknrolla79 и попаднахме на коментар от потребител за него:
„Колегата rocknrolla79 е много НЕКОРЕКТЕН, ЛЪЖЕ И НЕ СИ ДЪРЖИ НА ДУМАТА. Историята е следната: беше публикувал, че продава LCD tv. Това е темата viewtopic.php?f=92&t=52921 . След като се бяхме разбрали, че купувам тв-то с бонусите /навигация и HDMI кабел/ и се бяхме разбрали /петък 16.09/, да го изпрати в понеделник. На следващия ден се чувам по телефона с него и той потвърждава, че в понеделник го праща. Същия ден вечерта публикува в темата, че няма да продава тв-то /даже не ми пише ЛС, камо ли да се обади/, защото го подарява на родителите си. Заради този телевизор си продадох мача на колега във форума. Ако бях като въпросния колегата сигурно трябваше да откажа да продам мача на колегата след като сме се уговорили, НО НИКОГА НЕ БИХ ПОСТЪПИЛ ТАКА. Както и да е рекох си може и наистина да го е подарил на родителите си, след като същия ден и бил изгорял техния. Гледам след 2-3 дни същия колега продава някакви въдици и дава бонус навигацията /заради нея щях да купя телевизора/. Питам го на ЛС дали ще ми продаде само навигацията и рутера и той ми отговаря, че заради това че ме е подвел с телевизора щял да ми продаде навито и рутера на „каквато цена кажа“. Не беше баш така, но се разбрахме и договорихме и да ми ги изпраща в понеделник. Във вторник не получавам СМС от куриера и решавам да се обадя на колегата. Той ми обяснява, че имал много работа и щял след 1 час да ги изпрати. Днес вторник 21.09 пак не получих СМС и реших да му звънна да видя какво става. Звъннах 3 пъти и той все ми затваря. Така и така имах ходене при куриерите и реших да проверя дали ги е пратил нещата. НЕ не е пратил нищо. Звъня му от друг номер и той ми вдига и го питам дали е пратил навито и рутера и той казва, че е пратил всичко и аз му казвам, че във Плевен няма нищо и той ми затвори. Това ми говори само едно, че колегата е продал навито и рутера на друг колега след като се бяхме разбрали и договорили. Най-вероятно и с телевизора е постъпил по този начин. Много дълго стана, за което се извинявам, но за повече от три години в този форум, не съм попадал на такъв лъжлив и арогантен потребител. Така, че внимавайте с „новите регистрирани потребители“ и в частност с този потребител.“
Линк на коментара: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=10&t=53188

Също при търсене по ЕГН на лицето Георги Димитров Георгиев се визуализира страници на

това е изображение, не е реклама

http://www.carscrime.com , където е видно че преди време е извършвал отново злоупотреби. Свързахме се със собственици на дадения сайт, за да ни предоставят по-точна информация за даденото деяние, но за съжаление ни отказаха информацията ако съответно не си платим.
До 29.11.2012 година, лицето Георги Димитров Георгиев не е върнал капарото, което му беше дадено. Ние прехвърлихме нашето вземане от него на фирма за събиране на вземания.
След проучване и разговори с фирма за събиране на вземания, установихме че няма да може да постигнем нищо. Затова се консултирахме с адвокат за дадения случаи и ще заведем дело.
Към 01.12.2012 година Георги Димитров Георгиев отново си смени телефонния номер, но отново го намерихме и му позвънихме, за да се разберем за връщането на дадената му сума. Георги обясни, че е в затруднение и до дни ще се свърже с нас, за да възстанови сумата. След няколко дни отново няма никакъв отговор от негова страна. При последния ни разговор с него и при съобщаването че ще завеждаме дело срещу него, той стана изключително агресивен и каза, че ще ни изпрати някой, който ще се разправял с нас и да престанем да му звъним. Насяваме се, че българското правосъдие ще бъде решението ни!

Тази страница е създадена по истинска история и няма за цел да урони репутацията на даденото лице Георги Димитров Георгиев. 
Ако и Вие имате сходна история, моля да я споделите!