Милан срещу Барса и Реал срещу Манчестър на 1/8 финал в ШЛ | TemaDaily.bg – Темите на деня

1
Добави коментар
temadaily
temadaily

Милан срещу Барса и Реал срещу Манчестър на 1/8 финал в ШЛ
Арсенал приема Байерн, а Ювентус отива в Шотландия – жребият съвпадна 100 % с репетицията от вчера

20 Декември 2012 13:01
1

принтирай

|

текст

Току що в швейцарския град Нион беше изтеглен жребият за осминафиналите в Шампионската лига. Най-титаничните сблъсъци в Лигата на шампионите са Милан срещу Барселона и Реал (Мадрид) срещу Манчестър Юнайтед. Четирите отбора имат общо 23 титли в турнира на шампионите.

Първата двойка, която беше изтеглена определи за съперници турския Галатасарай и германския Шалке 04. След това стана ясно, че в първия кръг от елиминациите Ювентус ще гостува в Глазгоу на Селтик. Като първи сериозен сблъсък се очерта Арсенал срещу Байерн (Мюнхен). Украйнският Шахтьор ще приеме германския шампион Борусия (Дортмунд) в „миньорското“ дерби на Европа.

Двата ключови сблъсъка обаче си остават Милан срещу Барселона и Реал (Мадрид) срещу Манчестър Юнайтед. В другите двойки испанският Валенсия ще приеме Пари Сен Жермен, а Порто и Малага ще заформят иберийски сблъсък.

 

 

 

Лидерът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо ще се изправи срещу бившия си отбор от Манчестър на осминафиналите в Шампионската лига

 

Първите двубои от 1/8-финалите ще се играят на 12/13 и 19/20 февруари, а реваншите ще бъдат на 5/6 март и 12/13 март. Жребият за 1/4-финалите ще се тегли на 15 март. Финалът на Шампионската лига ще се състои на 25 май следващата година на стадион „Уембли“ в Лондон.

Ето и всички двубои:

Галатасарай – Шалке

Реал (Мадрид) – Манчестър Юнайтед

Валенсия – Пари Сен Жармен

Милан – Барселона

Арсенал –  Байерн (Мюнхен)

Шахтьор (Донецк) –  Борусия (Дортмунд)

Селтик – Ювентус

Порто – Малага

 

 

 

Ето и пълния жребий

 

9 от 16-те осминафиналисти вече са вдигали трофея. Това са Реал Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Милан, Ювентус, Манчестър Юнайтед, Порто и Селтик. Дебютант във фазата на осминафиналите е единствено Малага. Испанският тим и Селтик са единствените, които минаха през ситото на квалификациите, а не се включиха от груповата фаза на турнира.

Изключително любопитна подробност е, че вчера УЕФА изтегли абсолютно същия жребий на репетицията за определянето на елиминациите. Шансът това да се случи е 1 към 2 000 000, но е факт, че, с изключение на реда на теглене на жребия, Стив Макманамън и другите официални лица изтеглиха същите двойки, които се паднаха и вчера на пробното теглене.

 

източник: Eurosport

Калин Боянов

Тагове: Шампионска лига осминафинали фаворити изненади жребий