Hip Hop Soul с балет V’s Dance и Goldy + Видео

2
Добави коментар
Sportuvaibg
Sportuvaibg

Напрежение от нереализираното удоволствие. Така най-точно можем да опишем онова усещане, което носим след поредната кино вечер с танцов филм. Толкова ни се иска животът ни да е отдаден на музиката и танците, да борим законите на физиката с телата си, да творим красота на дансинга, в мола, в изоставения цех или което и да било друго градско пространство. 

 

Но знаете ли кое е най-хубавото? Това, че има хора, които наистина живеят така. Живеят с танца, с движението. Има ги и тук в България и те са много по-впечатляващи от филмовите герои, защото наистина танцуват жестоко и защото работят с деца и млади хора и предават уменията си.

 

Целият този етюд е именно защото днес ще ви представим едно такова момиче и нейния страхотен балет – Виктория Михова „Goldy“ и V’s Dance.

 

Вероятно, ако беше на западния бряг в Щатите, Goldy щеше да се снима в продукции като Step up, Stomp The Yard или Take The Lead. Тя обаче е в България, номинирана е за клубен танцьор на годината и когато не е на сцена, работи с балета си V’s Dance. 

 

Посетихме ги в Pretty Dance Hall, където може да ги откриете всеки вторник и петък от 19:30. Вече ви разказахме за танцовия център, когато ви представихме Борианна Христова и нейния зумба клас.

 

Тъй като хип-хопът изисква повече гъвкавост и натоварването върху ставите и мускулите е по-голямо в сравнение с по-социалните танци като салса, бачата или народните танци, загрявката на V’s Dance започва с приоми от художествената гимнастика. 

 

Специално за нас момичетата показаха някои от най-готините си танци, а после се заеха да разучават и последния танц, върху който работят. Музиката е на Rihanna – Diamonds, а част от от танца може да видите в края на видеото.

 

Това, което ни направи изключително силно впечатление бе начинът, по който Goldy съумяваше да обясни какво точно се изисква, за да се постигне дадено движение. Тя не просто е добър хореограф, а човек, който умее да изрази с думи и сравнения, това което е в главата му, така че другите да го разберат. Може би това е сред малките неща, които правят балета й толкова готин.

 

Ние спираме с думите, защото най-много да ви отегчим. Оставяме ви с хип-хоп магията на V’s Dance…

 

 

Очаквайте съвсем скоро и интервю с Goldy 🙂