Кебапа изпял на ченгетата за отвличането на бизнесменския син

3
Добави коментар
mignews
mignews

Трима софиянци са обвинени за опита на отвличане на 26-годишния син на бизнесмен от Перник. Те са в ареста за 72 часа. Столични криминалисти от сектор „Наркотици“ започнали разследване след информация за човек с прякор Кебапа, който разпространява наркотици в столичния квартал „Дружба“.

26-годишният В.Г. Кебапа от София е регистриран в полицията за кражби и наркотици. При ооперацията днес полицаите забелязали В.Г. да се движи с „Фолксваген Голф“, заедно с още двама младежи – 25 годишният Г.Г., проявен за кражби и грабежи, и 22-годишният К.Д., регистриран и осъждан за наркотици. Те се срещнали с още трима – И.Й. (33 г.), В.А. (32 г.), криминално проявен за наркотици и Н.Н. (35 г.), регистриран за кражба, и тримата софиянци дошли на срещата с „Опел- Корса“, съобщиха от пресцентъра на МВР. В.А. и Кебапа слезли от автомобилите, разговаряли за кратко, разменили си нещо, след което влезли във входа на жилищен блок наблизо. След минута излезли и се разделили. Тримата мъже от „Корса“-та са задържани на светофара на бул. „Шипченски проход“ и „Асен Йорданов“.

От автомобила са иззети полиетиленов плик с амфетамин на бучки и три мобилни телефона със СИМ карти. Другите трима са задържани в ж.к. „Дружба“, където В.Г. пакетирал наркотиците на дози. В апартамента били още 17-годишен младеж и две момичета – М.К. (20 г.), криминално проявена и осъждана за наркотици и С.К. (19 г.). Те също са арестувани. По време на задържането групата оказала съпротива.  Кебапа опитал да изхвърли дози амфетамин през прозореца. От апартамента са иззети 25 пакета с амфетамин, пластики от СИМ карти, посипан по масата амфетамин. Всички изброени са задържани за 24 часа. Точното количество на откритата дрога се изяснява. Материалите по случая са докладвани в Софийска градска прокуратура, където на В.Г., И.Й. и В.А. е повдигнато обвинение и им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа.

Бизнесменът, чийто син бил нарочен за отвличане, не е известен на широката публичност, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов. Той отказа да съобщи името му, нито пък да назове арестуваните преди да им бъде повдигнато обвинение. По-късно в петък от пресцентъра на МВР съобщиха, че подготвяно отвличане с цел откуп е на 26-годишен перничанин без криминални прояви. Той е собстветик  две фирми в Перник, занимаващи се основно с продажбата на дрехи.