Чаят – полезно и приятно решение за зимата

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

В студените зимни вечери чашата чай е идеалната напитка, която може да ни стопли. С мед, мляко или просто чиста, тя помага и за здравето, и за тонуса ни.

Препоръчва се винаги да избираме насипните билки пред т.нар. „пакетчета“. Да, наистина последните са по-удобни, но не могат да се сравнят с истинския вкус и аромат на изсушените растения.

Ментов чай със звездовиден анасон, чаят от кардамон и кориандър или джинджифил с лимон са интересни варианти, които си заслужава да опитате. А как Ви звучи мате с розмарин и каркаде? Друга интересна комбинация – коприва с портокалов аромат. Има безкрайно много видове чайове, един от друг по-вкусни, но всички все така освежаващи и тонизиращи!

Не ограничавайте количеството. Тази напитка е като водата – 2,3 чаши няма да навредят. Внимавайте само, ако слагате мед. Колкото и полезен да е, все пак е сладко (е, със сигурност е за предпочитане пред вафлите и захарта).

Освен това, не забравяйте и изкушаващите комбинации на чай с ром или коняк. Тук вече обаче се ограничете в консумацията за сметка на удоволствието!