Steam за Lunux + нов Humble Bundle

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Steam е мултиплейър и комуникационна платформа разработена от Valve Corporation. Използва се за дистрибуция на игри и свързана медия онлайн, от малки независими разработчици до най-големите софтуерни компании. Steam има също и социални функции, автоматични обновления на игрите, възможност за гласов и текстов чат в игра. По данни от ноември 2012 в Steam има над 1800 игри и 54 милиона активни потребители.

Steam клиентът е наличен за Windows и Mac, но от известно време Valve разработват версия и за компютрите с Linux базирана операционна система. От началото на ноември бе стартирана бета тестова фаза, но тя не бе достъпна за всички. Днес Valve обявиха, че бетата на Steam за Linux е достъпна за всеки, който желае. В момента каталога за Linux включва едва около 40 игри, но постепенно цифрата ще се увеличава. Някои от по-популярните заглавия са Team Fortress 2 (който е и безплатен), Killing Floor и Serious Sam.

Междувременно Humble Bundle публикуваха нов пакет от независими игри под заглавието The Humble Indie Bundle 7. Както подсказва това е седмото издания и включва седем заглавия. Всеки потребител определя за каква сума да закупи пакета както и каква част от нея ще отиде за благотворителност, за разработчиците или за Humble Bundle Inc. Минималната сума е $1 долар, като тогава не се включват игрите Dungeon Defenders и Legend of Grimrick. Ако се закупи за $6.38 долара или повече се получават всички заглавия. Предложението е валидно още 13 дни.