БСП: Бюджетът на ГЕРБ превръща Пловдив в град на застоя

1
Добави коментар
piliondel
piliondel

Градът
  Пловдив

БСП: Бюджетът на ГЕРБ превръща Пловдив в град на застоя

PlovdivWeek на 21/12/2012, 12:24

Снимка: livenews.bg

БСП недоволстват от приетата финансова рамка

Бюджет 2013, който управляващото мнозинство в лицето на ГЕРБ, ДПС, Синята коалиция и подкрепящите ги земеделци си гласуваха, превръща Пловдив от най-социалния град в град на застоя. Тази позиция изрази председателят на групата съветници от БСП Николай Радев.

Не приемаме такъв бюджет, който натоварва пловдивските граждани и бизнеса, като прехвърля кризата върху тях, посочи Радев. Това е бюджет на застоя, защото неговата философия не е насочена към стимулиране на инвестициите, към подобряване работата на администрацията и към по-добро управление на разходите, категоричен e и финансистът на БСП Георги Търновалийски. Според юриста Тодор Кръстев в бюджета отсъства най-важният акцент за Пловдив, а именно градът ни да бъде европейски столица на културата през 2019.

Образованието и здравеопазването не са приоритет за управляващи според финансовата рамка, която си гласуваха, смятат експертите в червената група Димитрина Вакрилова и доц. д-р Красимир Мурджев. За доц. Ангел Иванов липсва прозрачност, която да гарантира на пловдивчани, че парите им се харчат целесъобразно и законосъобразно.

Тагове:
градът
пловдив
бюджет
бсп