Животът е прекрасен: най-добрият коледен филм

1
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Tweet

Pin It

Когато става въпрос за коледни филми, „Животът е прекрасен“ от 1946 г. все още разтапя сърцата на кинокритиците близо 70 години след излизането си на екран, предаде bTVNews, като цитира Ройтерс.

Харесай страницата ни във Facebook

Проучване на сайта Rotten Tomatoes показва, че историята за изкупление, режисирана от Франк Капра, продължава да се радва на ласкави отзиви от страна на критиката.

На второ място в класацията е филмът „Holiday Inn“ от 1942 г. с Бинг Кросби и Фред Астер, а на трето – „Кошмарът преди Коледа“ от 1993 г. на режисьора Тим Бъртън.

Челната петица се допълва от драмата за Втората световна война „Лагер 17″ от 1953 г. и „Чудото на 34-та улица“ от 1947 г.

Филмът „Животът е прекрасен“ се е изкачил до върха на класацията от петото място, което заемаше при последното изготвяне на подобен списък през 2009 г. Тогава първата позиция беше за „Кошмарът преди Коледа“.

Продукции, действието на които се развива на празника, също попадат в класацията. Такъв например е случаят с класираната на шесто място лента от 1988 г. „Умирай трудно“.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It