Калоян Димитров (Ballan): Не мога да си представя живота без танци и знам, че много хора ще ме разберат.

1
Добави коментар
bgdancer
bgdancer

Едно видео, което споделихме във Фейсбук страницата ни преди дни, се зарадва на голяма популярност. Едно, заради майсторската танцова техника на морския фон, но също и заради онова, което вдъхновява танца (Ще ви подскажем – името на клипа е „Need love”). Изпълнителят на този танц е млад и обещаващ танцьор, а в BG Dancer сме си поставили за задача да популяризираме такива. Представяме ви Калоян Димитров (Ballan).

BG Dancer: Здравей! Кой е Ballan?

Калоян: Здравейте на всички. Казвам се Калоян Димитров, на 20 години съм, родом от град Попово, но понастоящем живея и съм студент във Варна. В Техническия университет там изучавам специалност Автоматика, информационна и управляваща техника. Звучи сложно, но не е. Обичам и държа на приятелите си, които ме подкрепят безрезервно във всичко. Танците не са просто хоби за мен, а начин на живот и себеизразяване – танцът е дори въздухът, който дишам. Прякорът ми Ballan идва от Ballantines wiskey – като малък играех една компютърна игра и остана оттогава, тъй като доста хора ме знаят и наричат така.

BG Dancer: Спечели първо място на фестивала Mall Galleria Dance Cup в Стара Загора,

където имаше над 200 състезатели. Как се чувстваш?

Калоян: Това беше първата ми сериозна изява пред жури и като по чудо не бях притеснен, защото организацията на фестивала и отношението на журито бяха повече от невероятни. Чувството… неописуемо. Такива моменти остават завинаги в живота на човек. Бях щастлив, защото виждах резултата от годините труд, които съм хвърлил, учейки се сам пред компютъра от YouТube.

BG Dancer: Как стигна до хореографията с посланието за любовта?

Калоян: Идеята за танца с посланието за любовта дойде в следствие на една много голяма любов, която преживях и все още не мога да забравя.

BG Dancer: Какво те вдъхновява да правиш хореографии?

Калоян: Вдъхновява ме ВСИЧКО: хора, музика, предмети, природа, всичко по свой начин.

BG Dancer: Какво те мотивира да започнеш да танцуваш?

Калоян: Всичко започна, когато бях в 1-ви клас. Моята майка, която много обичам, ме записа на народни танци, защото тя самата е танцувала като малка. Минаха 10 години в репетиции, които ми дадоха добра основа, а след това поех по своя път, развивайки се в най-различни стилове. Това, което винаги ме е мотивирало, е желанието и страстта към танца. Не мога да си представя живота без танци – знам, че много хора ще ме разберат.

BG Dancer: Разкажи ни за стиловете, които ти владееш. И кой стил е твоят стил?

Калоян: Стиловете, които практикувам, са няколко, а именно Cwalk, с който поставих началото, а след това Hip Hop, Electro dance, Krump, за да се стигне до Animation Dance или както повечето го знаят – Popping. Не мога да кажа, че имам свой стил. Просто се стремя да съм креативен, иновативен и различен, това може да направи стила ти различен и твой собствен.

BG Dancer: Кажи ни какво е Cwalk. Ти спечели турнир през 2011, нали така?

Калоян: Това е стил, който беше набрал доста голяма скорост през 2009-2010 година. Главно се изразява в това да правиш движения с краката, танцува се предимно на old school music и обогатява доста танцовата култура. Да, спечелих турнира за 2011 година, като станах първи от 72 участници. След това взех втората титла по този стил в света, каквато имат около 15 човека. Пробвах два пъти за най-високата титла, но нямах шанса и късмета да я взема. Така приключих на едно прилично място в средите на Cwalk-a.

Kalushkov Photography

BG Dancer: Ти всъщност си се обучил в уличните танци предимно от Интернет. Защо не пробва в зала?

Калоян: Хмм, интересен въпрос! Правилно, главно в средата на уличните танци съм. Просто те ми дават най-голяма свобода, макар да обожавам латино танците например. Причините да не танцувам в зала са няколко. Когато започнах да танцувам, не исках да обременявам родителите си с излишни разходи за зала и поради това се учех сам вкъщи. Освен това, когато съм сам, успявам да събера мислите си и се мотивирам страшно много да поддържам ниво, достойно за равнопоставяне на професионалните танцьори.

BG Dancer: Кои са твоите фаворити в областта на танците?

Калоян: Не се стремя да имам кумири или хора за подражание, но има такива, на които се възхищавам и най-големият от тях е Marquese Scott aka Nonstop.

BG Dancer: Ще участваш в „България търси талант“. Какво ще представиш?

Калоян: Тепърва предстои предварителният кастинг и съм крайно мотивиран. Мисля да запазя в тайна какво ще представя, за да запазя интереса на хората.

BG Dancer: Какво искаш да постигнеш и до къде искаш да стигнеш с танците, за какво си мечтаеш?

Калоян: Винаги си поставям мечта и докато не я сбъдна, не се отказвам. Най-голямата ми мечта е да се срещна с човека, който ме е вдъхновил – Marquese Scott. А на всичко хора просто ще кажа: ВЯРВАЙТЕ и НИКОГА не се отказвайте! И не спирайте да се усмихвате!

Dance Need Love
[vsw id=“4_Msz-3oUAY“ source=“youtube“ width=“525″ height=“344″ autoplay=“no“]

comments