Тема: Монтаж на стопери в няколко лесни стъпки

1
Добави коментар
black_tulip
black_tulip

Предполагам знаете колко е неприятно след перфектно приключилия ремонт на жилището и след като се го боядисали и обзавели по ваш вкус, само след няколко дни, току – що боядисаните ви стени да се надраскат неприятно, защото вратите се блъскат в тях? Колкото и да внимавате и да отваряте вратите внимателно, винаги се случва да бързате или да отворите вратата малко по – рязко от обикновено и тя да се удари в стената. Белезите от дръжките на вратите в прясно боядисаните стени никак не са приятни и ако не искате да ги виждате и по вашите стени можете да монтирате едни най – обикновени стопери за врати и проблемът ви ще бъде решен.

В следващите редове ще ви покажем как най – бързо и лесно можете да монтирате стопери за врати. Разбира се, ако не ви се занимава можете да повикате специалисти, но монтажът е толкова лесен, че дори и никога да не сте се пробвали да монтирате стопери ще се справите.
Инструментът, който ще ви е необходим, за да монтирате стоперите е само един-винтоверт.
След като закупите подходящи стопери ( добре е когато ги купувате да се уверите, че в комплекта има поставени дюбел и винт) трябва внимателно да измерите разстоянието, на което трябва да ги монтирате. Внимателно отворете вратата до край и отбележете точното място за монтажа на стоперите. Можете да отбележите центъра с помощта на молив или направо със свредлото, с което ще пробивате дупката.
Следващият етап на монтажът е пробиването на самия отвор, в който ще се постави дюбела. Пробиването става с помощта на винтоверт, снабден със специално свредло за пробиване на теракот и гранитогрес. Ако не разполагате с винтоверт, можете да пробиете отвора и с перфоратор ( само на въртене), но ако изберете този вариант трябва да сте много внимателни, тъй като има опасност да счупите теракота докато пробивате.
След като сте пробили отвора в него се поставя дюбела, който се намира в комплекта със стоперите или който сте закупили отделно ( изборът е ваш). Завивате винта с помощта на винтоверта и поставяте капачката на стопера.
Тествате как сте се справили със задачата сами да монтирате стопери на вратите и получавате целувка от жената за добре свършената работа.