Добруджа победи Дунав в Русе с 3:1 и е есенният първенец във Висшата лига

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Волейболистите на Добруджа 07 са есенни шампиони на Висшата лига. Тимът, воден от Георги Петров, закономерно ще зимува на първото място, след като записа седем впечатляващи победи през първия дял на шампионата. Добричлии си осигуриха лидерската позиция тази вечер след успех при гостуването си на прекия конкурент за върха Дунав (Русе) с 3:1 (25:21, 17:25, 25:19, 25:20).

„Добруджанските тигри“ започнаха ударно срещата, като затвориха първия гейм при резултат 25:21 в своя полза. С по-концентрирана игра домакините изравниха геймовете след 25:17, но през следващите две части гостите от Добрич опряха русенци до стената и им показаха, че заслужено са начело в групата. В третия гейм Добруджа 07 победи с 25:19, а в четвъртия с 25:20.

Волейболната приказка за отбора на Добруджа 07 и феновете на отбора започна с 5 последователни победи с 3:0 гейма над Ботев, УНСС, Пирин Хайстер-ЛТУ, Септември Про Синема и Изгрев (Ябланица), за да се стигне до скандалния мач в Тетевен, който домакините измъкнаха с 3:1. В 8-ия и 9-ия кръг възпитаниците на Жоро Петров направиха още две решителни крачки към Суперлигата след успех с 3:0 над Миньор (Перник) и с 3:1 над Дунав. Походът към елита продължава напролет, когато клубът от Добрич вече ще диша по-спокойно на върха.

CenterSport.org