Изгрев (Ябланица) победи като гост Миньор (Перник) с 3:1

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Волейболистите на Изгрев (Ябланица) победиха като гост Миньор (Перник) с 3:1 (25:23, 25:23, 14:25, 25:13) в мач от последния 9-ти кръг на есенния дял от Висшата лига, игран в пернишката зала „Борис Гюдеров“.

 

С това волейболистите от Ябланица записаха своята втора победа в първенството, като завършиха на 7-мо място на полусезона, пред перничани, които останаха 8-ми. И двата тима са с еднакъв актив от по 2 победи и 7 загуби, но ябланишките волейболисти е с една точка повече, което им отреди по-предното класиране.

 

Двубоят бе оспорван, като в първите два гейма домакините взимаха преднина, която после пропиляваха. След равностойни минути, в най-важните моменти, при 22:22 отстъпваха на напора гостите. Третият гейм бе пълен обрат, като премина под знака на перничани, които поведоха с 19:10 и затвориха безпроблемно гейма. Те обаче не успяха да продължат с възходящата линия, за да докарат мача до тайбрек. В четвъртата част, отново при равенството при 21:21 перничани загубиха концентрация и отстъпиха гейма и мача на съперника. BGgvolleyball.com