Сърбеж по тялото – Билко Лечение

2
Добави коментар
d_b_g_
d_b_g_

Сърбеж по тялото

        По кожата на тялото след като има неприятни сърбежи, се използва за лечение кората от дъб. Слага се около 1 шепа дъбова кора в 500 мл. вряща вода. Кипва околу 15 мин. и се чака да поизстине. За да няма ситни парчета от кората, може да се прецеди. След това с памук се топи в течноста и се намазва мястото където е сърбежа.

       При сърбеж на кожатапо тялото, засегнатото място се маже по няколко пъти на ден с ментолов спирт.

       Да се пие по много вода на ден, най-малко по 1 -2 л.

       В 1 л. вряща вода се прибавя една шепа листа от смрадлика. Изстива прецежда се и се добавя 20 мл. ябълков оцет. След изкъпване тялото се облива.

       В 100 мл. ябълков оцет се разтварят 2 с. лъж. готврска сол. След изкъпване тялото се обтрива. Не се забърсва.

       Смесват се добре 50 г. сминдух и 500 мл. спирт за горене. Вечер тялото се маже с памучен тампон.

       Смесват се по 50 г. пудра захар, ленено брашно, сода бикарбунат, счукан на прах изгорял картоф и 15 г. рафинирана сяра. Приема се по 1 ч. лъж. 3 пъти на ден след хранене.

       В 15 л. вода се вари 1 час 1 кг. ечемик. След изкъпване тялото се облива с отварата. След 2 дена се повтаря. Ако се появи слаб сърбеж, тялото се маже със салицилов спирт.

       Правят се бани с орехови листа.

      500 г. кори от дъб се варят 30 мин. в 4 л. вода. Отварата се прибавя към водата за баня.

      Вместо вода пийте чай от коприва, който прочиства кръвта, или от лайка, лимонов цвят, маточина , глухарче или жълт кантарион.

      Две с. лъж. великденче се слага в 500 мл. кипяща вода. Кисне до изстиване прецежда се и се пие по 150 мл. 4 пъти на ден.

      50 г. коренища от бял оман се счукват и накисват 15 дена в 500 мл. зехтин. Прецежда се и се пие по 1 с. лъж. 3 пъти на ден преди ядене.