По-скъпа „Гражданска отговорност“ от догодина

1
Добави коментар
yApple

По-скъпа „Гражданска отговорност“ от догодина

23.12.2012 г., 10:17

По-скъпа „Гражданска отговорност” за автомобилите ще има след Нова година, прогнозират застрахователи, цитирани от bTV. По-ниските цени около празниците са чисто кампанийни, обясниха представители на бранша.

„Тези така наречени промоции са за месеците ноември, декември и януари. След това всички се връщат на някакви нормални ценови равнища, а и през годините цените растат и смятам, че тази тенденция ще се запази”, коментира Коста Чолаков, изпълнителен директор на застрахователна компания. Действащите намаления са с около 3% и са провокирани от факта, че гражданите традиционно не сключват „Гражданска отговорност” през зимата.

Очакваното увеличение е между 5 и 10 лева. Цените на застраховка „Гражданска отговорност” нарастват постоянно през последните няколко години, показва статистиката. Най-рязък скок те са отбелязали през 2010 г., когато средната цена на застраховката е скочила от 167 на 204 лева.

Увеличава се броят на автомобилите с изтекла „Гражданска отговорност”. От декември миналата година те са вече 930 хиляди спрямо 860 хил. преди 12 месеца. Застраховката си не са подновили основно жители на българските села и малки градове.