Най-големите хитове в Twitter за 2012 г.

1
Добави коментар
mignews
mignews

Най-големите хитове в Twitter за 2012 г.

Микроблог мрежата Twitter събра златните туитове на отиващата си 2012 година. Социалната мрежа класира петте туита, събрали най-много почитатели и генерирали най-много отговори. На челното място е съобщението на американския президент Барак Обама от 6 ноември, след като спечели изборната надпревара за още един мандат. Той написа в Twitter „Още четири години“, придружено от снимката, на която прегръща съпругата си Мишел. Обама публикува съобщението си в микроблога минути преди да се качи на сцената и да заяви победата си. Само за часове става най-“ретуитваното“, споделено от хора в над 200 държави по целия свят – коментирано е от 810 000 потребители, а 300 000 са го направили свое „любимо“.

Тийнейдж-звездата Джъстин Бийбър на 26 септември написа „Почивай в мир Авалана. Обичам те“. Съобщението е придружено от снимка, на която певецът е с 6-годишната Авалана Роут, която почина вследствие на рядка форма на рак на мозъка. Към почитта на Бийбър към малката Авалана се включиха 220 000 потребители.   Twitter отрежда третото място на американския футболист Ти Джей Ланг (TJ Lang), чието съобщение събра 98 000 споделяния, а 28 000 потребители са го направили „любимо“.

Футболистът написа на 24 септември след мач между Сиатъл Сийхоукс и Грийн Бей Пакърс: „Върви по дяволите NFL..Глоби ме и използвай парите, за да платиш за обикновен съдия“. Този призив генерира безброй туита, а играчи и фенове се стекоха в социалната мрежа, за да коментират съдийския скандал, довел до написаното от Ланг, съобщи БГНЕС. Неговият коментар стана най-разпространяваният за нощта, както и за целия сезон на Националната футболна лига.