Sony Xperia Go ST27

1
Добави коментар
kpbezpari
kpbezpari

Sony Xperia Go ST27

Sony Xperia Go ревю

Здравите телефони са традиционно много големи, тежки и грозни изглеждащи по-скоро като пакетче чипс. През последните няколко години се почвиха доста водоустойчиви и солидни телефони които изглеждат почти като „нормалните“ телефони и без да бъде забелязани.

Sony Xperia Go е сред тази нова порода Android смартфони. Ако водоустойчивоста е абсолютно задължителна, това е един от най-атрактивните модели които можете да закупите.

Дизайн

Sony Xperia Go cena има много добър дизайн и се вписва доста добре от по-новите модели от серията Xperia. Неговият правоъгълен дизайн го отличава от по-заоблените телефони Samsung които са на същата цена. За всички свои противоударни способности е напълно нормално изглеждащ телефон. Смартфона е доста тънак, смамо 10mm дебелина и благодарение на 3.5in екран това е един от по-малките смартфони Android. Телефонът е сертифицирана по IP67 стандарта, което означава, че е напълно водоустойчив до 1м дълбочина и е защитен от прах.

Мрежа

Предлага по-добра безжична свързаност от всеки друг смартфон в класа си. Той предлага HSPA мобилен интернет, Wi-Fi, Bluetooth 3.0 и DLNA стриминг предаване на мултимедия.

Софтуер

Sony Xperia Go цена работи с Android 2.3. Това не е най-новата версия на операционната система, но Sony вече направиха ъпгрейд до Ice Cream Sandwich така, че имате и най-новата версич на операционната система.

Дисплей

Xperia Go cena е с екран 3.5″ и достатъчно голям – почти идентични по размер на iPhone 4S, но с по-ниска резолюция. Sony Xperia Go има резолюция от 320 х 480 пиксела.
Текстът се чете и под остър ъгъл на нормална зрителна дистанция.

Приложения и дисково пространство

Xperia Go cena има разполагаема памет 8GB. След инсталирането на операционната система Android, тя е заела своят дяла от 8GB вътрешна памет, и остават около 4GB. А вие имате достъп до около 1.7GB от тях. Това не е голям коефициент, но все пак е достатъчно, за да се поберат стотици малки приложения в. Ако сте сред почитателите на мобилна музика или видео, ще трябва да се сдобиете с microSD карта. Вътрешната памет и microSD карта са достъпни чрез File Explorer на вашия компютър чрез MicroUSB кабел, като по този начин можете да трансферирате лесно файлове.

Музика и видео

Освен стандартните Media Player приложения за вашите видеоклипове и музика, Sony Xperia Go идва с вградени приложения за Sony Music Unlimited и видео портали. Music Unlimited е новата търговска марка на Sony като замества предишата услуга Qrocity. Тя работи много като Spotify или Napster, в които за $15 на месец получавате неограничен достъп до милиони песни. Това е много повече от повечето което предлагат други конкуренти. Sony предлагат 30-дневна пробна версия, за да видите дали ще ви хареса услугата.

Видео игри

Двуядрен 1GHz процесор може да се справи с някои доста интензивни игри, като шутър от първо лице Dead Trigger, но ефектите не са толкова добри при резолюция от 320×480 пиксела.

Камера

Sony Xperia Go има само една 5-мегапикселова камера на задния панел и LED светкавица. Тя е в състояние да проведете видео чат с приятели чрез Skype. Снимките които прави са от среден клас.

Живот на батерията и качеството на разговора

Един недостатък на хидроизолацията на Sony Xperia Go ceni е, че не можете да махате или сменяте батерията сами. Въпреки това, благодарение на малкия екран и по-ниската резолюция, живот на батерията е доста дълаг. Продължителност около ден и половина при лека до умерена употреба. Изключете 3G за повече от ден и лесно бихте могли да ползвате смартфона два или три дни. Качеството на разговорите е много добро.

Заключение

Sony Xperia Go е един от най-атрактивните противоударни и водоустойчиви смартфони. Той е тънък, той е малък и работи с Android OS. Това е много добър смартфон ако прекарвате деня си навън.

Можете да го закупите от онлайн магазин за мобилни апарати и аксесоари Pazaruvajbg.com на ниска цена с 2 г. гаранция и възможност за безплатна доставка!

 

Sony Xperia Go ръководство на потребителя

 

Характеристики

 

Година на модела

2012

Дисплей

3.5

Размери

111 x 60.3 x 9.8 mm

Тегло

110 гр.

Оперативна памет

512 MB RAM

Разполагаема памет

8GB

Слот

microSD, до 32 GB

Камера предна

Не

Камера задна

5MP

GPRS връзка

Да

Bluetooth връзка

Да

WiFi връзка

802.11 b/g/n

Операционна система

Android OS, v2.3 

Батерия

Li-Ion 1305 mAh