Ники Кънчев

1
Добави коментар
yApple

Биография:

Николай Милчев Кънчев е роден на 26 декември 1960 г. в Червен бряг. Там учи в математическа гимназия. Завършва първи курс във Факултета по журналистика на СУ, след което се прехвърля в Московския държавен университет, където завършва телевизионна журналистика през 1987 г. и се връща в София. Първите журналистически изяви на Ники Кънчев са в „Народна младеж“, „Пулс“ и „Работническо дело“(„Дума“), където прави специалното приложение „Рокбулевард“.

През 1990 г. става един от основателите на първото частно спортно издание „Меридиан спринт“(впоследствие „Меридиан мач“). Пише и за един от първите вестници за музика в България – „Меридиан рокшоу“. След това е сътрудник в нощния блок на „Хоризонт“ и в „Музикална стълбица“. Започва да работи за „Дарик“ със старта на първото частно национално радио. Музикалното му предаване „Купон на изток от рая“ тръгва на 21 януари 1993 г.

Ники е един от сценаристите на предаването „Джубокс“ по Канал 1 с водещ Део. Добива известност като водещ на телевизионната игра „Стани богат“ (от 2001 г.) и с риалити предаванията „Биг Брадър“ и „ВИП брадър“ по Нова телевизия.

През 2011 г. става водещ на предаването „Ники Кънчев под наем“. През 2012 отново води предаванията Vip Brother 2012 и Big Brother All stars.

На 7 ноември 2008 г. Ники Кънчев се сдоби с две близначки – Мари-Софи и Христа от дългогодишната му приятелка Даниела, но половин година по-късно едната от тях почина.

Интересни факти:

Свирил е на акордеон като малък.

Автор е на текстовете на много поп и рок парчета и е интервюирал световноизвестни звезди.

Ники и приятелката му Даниела се запознават в Дарик радио преди повече от 10 години.

Сред известните приятели на Ники са Боби Фарел, Томас Арана и Филип Киркоров.

Любимият му футболен отбор е ЦСКА.

Харесва Led Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd, U2, Bon Jovi, The Rolling Stones, INXS.

Братът на Ники Кънчев – Петко е преподавател в Техническия университет.