Бащи протестират за равни права с майките при развод

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

защото все по-често виждам как съдът дава настойничеството на безотговорни майки, само защото кара по инерцията, че майката е априори по-добрият родител.

не кара по инерция, ами се позовава на решение на Върховния съд от 1972 г. това е универсалната индулгенция на съдийКИте. последните са абсолютно мнозинство по бракоразводните дела, та там се намесва и т.нар. „вътрешно убеждение“. жана посочва Дирекция „Социално подпомагане“, но забравя да посочи колко мъже работят в нея.

мога само да потвърдя впечатленията на half-castle. съдът в България присъжда родителските права на бащата само ако той много настоятелно докаже, че майката е проститутка, наркоманка или закоравяла престъпничка. във всички останали случаи майката априори е получила правата върху децата. в резултат на това съветско наследство съм виждал доста случаи на откровен шантаж – „или ми играеш по свирката, или подавам молба за развод и ще виждаш децата два пъти месечно“.

за мен иронията на спора е в това, че жените яростно защитават … разликата между половете. да, те са жени и в повечето случаи майки. обаче какъв поведенчески пример те могат да дадат на един 13-14 годишен юноша? могат ли да го научат да дялка с джобното си ножче, да разглоби колелото си, да поправи телевизор, да се бие, …? или по-скоро ще му забранят за да не си пореже пръстите, за да не трябва да перат дънките, да не го удари тока и да не му сцепят главата. т.е. ще създадат един женчо! драги дами, знаете ли колко такива женчовци има в Русия и в другите постсъветски републики? знаете ли, че само в Русия има над 10 милиона жени, за които няма дори и женчовци? в резултат на това рускините се самопредлагат на сайтовете за запознанство като месо на ченгел. таково бъдеще ли искате за България???