Само едно бебе на Коледа в Монтана

1
Добави коментар
yApple

Монтана. Само едно бебе се роди на Коледа в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” в Монтана, съобщиха от родилното отделение на здравното заведение.

Детето, момче, се появило на бял свят към 11,30 часа. То е четвъртото дете на семейство без брак от село Портитовци, община Бойчиновци.

21-годишната Мита Стоилова и 38-годишният Венцислав Каменов чакали момчето с радост, защото вече имат 3 дъщери – Огнена, Галена и Димитрана. Най-голямата е на 6 години, а най-малката – на 2.

Майката настояла бебето да бъде кръстено на Господ – Исус, защото дошло на бял свят на неговия ден – Коледа. Но бащата се дръпнал. В крайна сметка детето било записано като брата на Венцислав – Михаил.

Мита и Венцислав живеят на съпружески начала от 7 години. В началото живеели в София, където Венцислав работел като строител. При кризата останал без работа и се прибрал в родното си село, където живеят майка му и баща му. Сега цялото семейство живее в селската им къща в Портитовци.

Михаил е 728-то бебе, родено в родилното отделение на МБАЛ в Монтана през 2012. След него – на 26 декември, са проплакали още 2. През миналата година в същото отделение са се родили 740 деца.