Какво ни очаква в годината на Змията?

3
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Посрещаме годината на Змията, според китайския зодиак това е шестият знак, название Ши. Според западния зодиак съответствието е Дева. На годината на Змията съответстват черният, небесносиният и зеленият цвят. Стихията е вода, а това означава динамика, изменчивост. Черният цвят символизира Космоса.

И съвсем логично новогодишните тоалети ще бъдат издържани в цветовете, които символизират змията – зелено, тъмносиньо, сиво, бели и черни люспи. Желателно е дамите да облекат нещо, което подчертава формите им. За бижута пък трябва да изберете брилянти, аквамарин, черен опал и нефрит. Китайците смятат, че ако посрещнеш годината на Змията в нейните цветове, те очакват благополучие, късмет и успехи през цялата година. Змията не понася шума и излишните движения. Ето защо е хубаво да й „угодите”, като посрещнете 2013 година кротко, в тесен семеен кръг.  

Според китайския календар, годината на Водната Змия, или годината на Черната Змия, ще дойде на 10.02.2013 г. и ще продължи до 31.01.2014 г. Черната водна Змия носи неочаквани промени, нестабилност. Тя обаче е много мъдра и разсъдителна. Може да бъде търпелива, а може да е стремителна и опасна. Мъдростта й е доминираща черта, което подсказва, че за да са успешни начинанията на всеки през 2013, то трябва да са добре планирани и съобразени с всички обстоятелства, от които зависи развитието им. Същевременно не бива да се допуска излишно забавяне при осъществяване на плановете. За всяко нещо е нужно да се открие точното време, точните хора за изпълнение, да се предвидят резултатите. Това обаче не означава, че не могат да се поемат рискове. Напротив – добре пресметнатият риск е по вкуса на покровителката на годината. 

Мъдрата Змия обича искрените, откритите и почтените хора. Тях тя е склонна да закриля и да им помага. Особено склонна е да подпомага справедливите личности. Спрямо интригантите, непочтените и лъжците Змията може да бъде дори агресивна. Ако през годината човек се опитва по непочтени начини да печели или да вреди на околните, може да изпита гнева на Черната водна Змия.     През годината всеки трябва добре да планира и своя бюджет, защото Змията не обича разхитителните хора. Тя смята, че парите трябва да се харчат разумно.

Не покровителства стиснатите хора, но не одобрява поведението  и на разхитителните.В сферата на любовта не бива да се очакват бурни страсти, но мъдрото животно покровителства сериозните отношения, брака, грижата за семейството. Много самотни жени вероятно ще намерят  своята половинка, ако намерението им е да създадат семейство.

Под знака на Змията са родени хората, появили се на “бял свят” през годините: 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013 През 2013 година родените в годината на Змията бавно и без особено жела­ние ще се променят. Те внимателно ще се вглеждат в околните и ще изберат някого, когото да следват и въз основа на неговите действия ще моделират своята собствена линия на поведение. Планетарните аспекти обещават активен социален живот. Змията трябва да се концентрира и да действа открито и активно.

Ако представителите на този зодиакален знак осъзнаят необходимостта от излизането от сянката, ги очаква успех. Подкрепа в успешното придвижване напред ще окаже присъщата на Змията дисциплинираност. Като резултат – годината може да донесе богати придобивки.