Редовни грижи за косата

1
Добави коментар

Грижите за косата трябва да бъдат редовни, ако искате косата ви да е в отлична форма. Важно е какви продукти подбирате за тези цел, защото неподходящите продукти могат да повредят косата ви.
Четка за коса
Някога чудили ли сте се защо на пазара се предалгат толкова много видове четки за коса? Причината е, че различните типове коса изискват различен вид четка. Подберете внимателно с какво да сресвате косата си. Ако е необходимо, консултирайте се със специалист.
Намерете своя шампоан
Същото се отнася и за шампоаните. Хората с тънка и крехка коса се нуждаят от различен тип шампоан от хората с гъста естествено къдрава коса. Затова е важно да експериментирате с различни шампоани, които подхождат на вашия тип коса и да изберете онзи, с който косата ви се чувства и изглежда най-добре.
Не пропускайте нанасянето на балсам
Това е грешка. Балсамът има действие, различно от шампоана и дори да сте намерили перфектния за вашата коса шампоан, това не означава, че можете да я лишите от балсам. Балсамът за коса подхранва косъма и кожата на главата и така поддържа здравето на косата. Ако сте намерили „перфектния” шампоан, проверете дали няма съответстващ за него балсам на същата марка и серия.
Масла за коса
Третирането с масло за коса става все по-популярно напоследък, макар да е известен метод още от древността. И тук отново е важно да подберете правилния за вашата коса продукт. Маслото от жожоба и зехтинът са подходящи за всякакъв вид коса. Кокосовото и бадемовото масло са добри за къдравата коса, която цъфти по-често и понякога става неконтролируема.
Хранителни добавки

Витамин С помага срещу косопад. На ден се препоръчва прием от 500 до 1000 мг.
Витамин В комплекс намалява стреса, който е една от причините за косопад.
Биотинът помага за поддържане здравето на косата. В някои случаи е възможно и да подпомогне повторното поникване на окапала коса.
Витамин А стимулира растежа на косата, което означава, че новите косми ще се появяват и ще растат по-бързо.
Витамин Е подобрява кръвообращението, което помага за здравето на скалпа. А здрав скалп означава здрава коса.

Posted in Здраве и Красота.

Tagged with грижи за косата.

– 27.12.2012