Блокиране на реклами с firefox и adblock plus

112
Добави коментар
ragi
ragi

Няма как някога да не сте се дразнили от реклами и банери в интернет, които изискват повече време за зареждане или просто са навсякъде по страницата. Инсталирай Adblock Plus сега и се отърви от тях веднъж за винаги.

Дойде време в което и на мен ми писна от тях. Наблъскани по 12377 на страница, не стига и това обаче. Ами вече плъзнаха и вградени по видео сайтовете директно във видеото. Един сайт го направи и всички други последваха примера му, случайно да не останат назад. По-късно се появява и “компания” под името ScanScout – In-Stream Video Ad Network която се занимава точно с това (не е единствена). Благодарение на нея сайтове като Ustream и Mogulus вече имат реклами и във видеото, независимо от това, че имат отделно по 4 google ads и на самата страница (говоря за първия). Тогава вече няма как да не ти писне и трябва да прибегнеш или до някакъв add block софтуер или както в случая Addblock plug-in за Firefox. Точно така – вгражда се директно в браузера, избира се “огледало” с вече предварително блокирани най-популярни рекламни мрежи и край – нека повече никога не видя реклами по страниците.

Аз съм много доволен от нея, блокира дори рекламите от повечето български рекламни мрежи. Признавам си, че ръчно добавих една българска и една чужда. И това е! От тогава реклами не съм виждал никъде. За този addon научих благодарение на Nick от edno23.

Етикети: addblock plus, block adds, block banners, firefox plugin, блокиране на реклами, премахване на банери В категория Categorized

публикувано на 07.02.2009 в 17:45ч.