Левски изгражда новия стадион без кредит, няма да сменя и името

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

ПФК Левски няма да има нужда от тегленето на кредит за изграждането на новия стадион на клуба. Това заяви изпълнителният директор на „сините“ Иво Тонев. Той категорично отрече възможността проектът да бъде финансово подкрепен от държавата, както и името „Георги Аспарухов“ да бъде заменяно с такова на евентуален спонсор на строителството.

„На този етап не сме мислили за такова нещо (бел. авт. – тегленето на банков кредит), не мисля, че ще бъде необходимо. Ако се наложи да теглим кредит, ще изтеглим. В това няма нищо страшно, тъй като финансовото състояние на Левски е изключително добро. Дори господин Милер (бел. авт. – изпълнителният директор на „Газпром“) бе изненадан от резултатите, които му представихме. С Тодор Батков бяхме в Москва и се срещахме с представители на „Газпром“. Все още продължаваме преговорите. С ВТБ също имахме разговор и след Нова година ще говорим отново, за да разберем какви отношения ще имаме с тях“, каза Иво Тонев. „Държавата няма да участва по никакъв начин в ремонта. По-точно не в ремонта, а в изграждането на новия стадион на Левски. Единственото участие на държавата в проекта е максимално бързото обработване на документите около строителството, защото това също може да забави значително действията ни. Имаме гаранциите, че ще получим съдействие във всяко едно отношение. За финал на тази тема искам да кажа, че Левски ще се оправя сам в това отношение, както винаги досега се е оправял“, допълни изпълнителният директор на Левски.

„За да няма спекулации, към днешна дата по никакъв начин не стои на дневен ред смяната на името на стадиона. Говорихме с една инвестиционна компания, която иска да управлява стадиона в следващите няколко години. Става дума главно за концерти на него“, завърши лаконично темата за името на стадион Иво Тонев.

СНИМКИ: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ – Така ще изглежда НОВИЯТ СТАДИОН на ЛЕВСКИ!!!

ГАЛЕРИЯ – ЛЕВСКИ представи проекта на НОВИЯТ СТАДИОН!!!