Червено цвекло

1
Добави коментар
rusenez
rusenez

Тези  от вас които имат по-дълъг стаж във фитнес залата, знаят колко е важно приемането на суплименти за постигането на по-добри резултати. Един от най-често използваните и предпочитаните от бодибилдърите нутрием е азотния бустер. Има различни марки, но в масовия случай азотния бустер е прахообразен с различни овкосители и се разтваря във вода.

Роля на азотния бустер

Азотния бустер е напомпваща добавка, тя увеличава количеството на азотния оксид, който разширява кръвносностните съдове, особено малките кръвоносни съдове – капилярите, в резултат на това по време на тренировка по-голямо количество кръв прониква в мускулните тъкани и храни много по-ефективно клетките. Освен това напомпващия ефект след употребата на азотен бустер се запазва много по-дълго време. Ако трябва с няколко думи да обобщим за какво служи азотния бустер – той е напомпващо средство, което спомага за по-доброто хранене на мускулите и повишаване на мускулната сила.

Червено цвекло

Червеното цвекло е подценяван зеленчук, но е много полезен както за здравето така и за резултатите във фитнес залата. Един от най-силните природни източници на бустер е имчено червеното цвекло.  Червеното цвекло има високо ниво на естествени нитрати (не от азотни торове) в организма нитратите водят до повишаване на азотния оксид, а в резултат по описаната по-горе схема организма се напомпва. Разбира се консумацията на червено цвекло не може да се сравни с приемана на хранителни добавки, но въпреки това е идеално средство за всички, които са почитатели на естествени резултати.

Червено цвекло помага на черния дроб

Добра новина за тези от вас, които използват по-опасни или не чак до толкова опасни химически средства за растеж. Червеното цвекло е мощен антиоксидант, който детоксикира черния дроб, жлъчката и далака. Ако употребявате мощни хранителни добавки или химия за растеж на мускулите, ако използвате силни антибиотици или лекарствени средства заради заболяване, тогава е добре да изкарате поне 10 дена на сок от червено цвекло.

Внимавайте с употребата на червено цвекло. Както вече споменахме червеното цвекло е идеално средство при бодибилдирате, но високите концентрации имат странични ефекти. В резултат на шоковата детоксикация може да усетите замайване, гадене, световъртеж и обща отпадналост. За да не изпитате този неблагоприятен ефект след консумация на червено цвекло се препоръчва да си приготвяте в началните дни сок с едва 50мл. червено цвекло и 250мл. сок о то моркови. В следващите дни изравнете съставките 1:1.

Червено цвекло

 

605

com_content.article

 
1
2
3
4
5

(4 гласа, оценка 5.00 от 5)

Червено цвекло природния бустер5.00 от 5 от общо 4 гласували.