Пиратките не са това, което бяха

3
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Пиратките, ах, пиратките! Любимата играчка на малки и големи, стане ли време за празник. Къде се е чуло и видяло Коледа или Нова година да мине без техния шум, който впечатлява най-вече домашните любимци, защото хората все пак са свикнали с него. През годините пиратките се усъвършенстваха.

Домашно направените ставаха все по-опасни, но затова пък топлеха сърцата на създателите си. Сега обаче не е така. Вече пиратките не са тоталният хит на пазара, времето им залязва. Те остават само радост за бедните, защото на небосвода се задава нов хит: пиробатериите.

За тези, които не са даже и чували за тях, ще трябва да кажем, че това са лъскави кашончета с много изстрели, наредени в тях. Това е обяснил на непросветените един от експертите. Освен че новите пиратки са с лъскава опаковка, както трябва да се досетим, са доста по-скъпи.

Но какво от това, нали Нова година се празнува само веднаж, пари за това удоволствие винаги ще се намерят, дойде ли времето за българина да пуца. Така празникът ще е истински, а радостта от произведените светлинни и звукови ефекти ще е голяма.

Може пък и да шашнем съседите с новия хит, за който те не са и чували даже. Ще си купим пиробатерии в лъскаво кашонче и пред очите им ще произведем заветната заря. Така комшиите ще бъдат поставени на място и само ще подсмърчат след светлинното шоу.

Направо ще дишат прахта на ефектните нови пиробатерии. А ние ще сме безкрайно доволни, защото сме натрили носа на конкуренцията навръх Нова година.