„Сити Клиник“ – Болницата от бъдещето отвори врати!

1
Добави коментар
mylena
mylena

Премиерът Бойко Борисов, здравният министър Десислава Атанасова и шефът на кардио отделението доц. Иво Петров прерязаха лентата на „Сити Клиник“ – Болницата на бъдещето. Сред собствениците на новооткритото супермодерно лечебно заведение са фамилия Ангелови. Инвестицията възлиза на 10 млн. евро и е естествено продължение на работата на панагюрските бизнесмени. Това е още един начин те да се погрижат за здравето на хората, освен производството на здравословна храна.

Министър-председателят Бойко Борисов пожела на екипа на „Сити Клиник“ пациентите да излизат от там такива, че да могат да работят. „Колкото повече работещи хора има, толкова по-добре за държавата. Не лекуващи се, не диспансеризирани, а здрави – тогава инвестициите в тази най-добра техника, за която чувам, че имате, имат смисъл“, каза още премиерът при откриването на болницата.

С празничен водосвет Дядо Йоан освети новата болница. Духовникът предаде лични слова от името на Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, наместник-предстоятел на Светия Синод на Българската православна църква. Специален гост на събитието бе световният кардио хирург и председател на Сърдечния Институт в Аризона, САЩ проф. Едуард Дитрих. Сред официалните лица на събитието бяха още председателят на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова, управителят на НЗОК д-р Пламен Цеков, шефът на Военно-медицинска болница проф.Тонев, председателят на Български Лекарски Съюз д-р Цветан Райчинов, както и голяма част от директорите на водещите болници в страната. Сред гостите на церемонията, екипът на NoStop.bg забеляза общинските съветници от група „ЗА СВОБОДНА ОБЩИНА” – Надежда Пърлева, Людмила Пашова, Николай Воденичаров и  Добринка Юрукова. Сред присъстващите бе и директорката на панагюрската болница д-р Мая Влайкова заедно с колегата си доц. Аструков.

Новата частна клиника по кардиология и ангиология с диагностично-консултативен център „Сити Клиник” е най-модерната частна болница в страната и ще събере под един покрив специалисти, доказали се на регионално и международно ниво. Болницата има сключени договори със Сърдечния институт в Аризона в САЩ и Медицинското училище в Харвард. Като консултанти на болницата са привлечени медици като проф. Лен Шапиро, ръководител на кардиологията в Университетската болница в Кеймбридж и проф. Едуард Дитрих – кардиохирург и директор на „Аризона хоспитал“. 

Диагностиката и лечението в „Сити Клиник“ ще се базират на съвременните тенденции в медицината, основана на доказателства. Медицинската технология, която ще бъде използвана е последно поколение. Основният технологичен партньор на болницата е „Филипс“. Болницата и диагностичният център ще бъдат оборудвани с първия в България магнитен резонанс с ултрависоко поле (3-Тесла) и широк отвор, както и система за намаляване на безпокойството при пациентите, изследвани с магнитен резонанс, посредством амбиентно осветление. Всички технологични решения са насочени към максимално намаляване на вредните въздействия от апаратурата и отстраняване на дискомфорта.

За първи път в България е инсталиран четвърто поколение софтуер за намаляване на дозата на облъчване при компютърния томограф. „Сити Клиник“ ще разполага с дигитална рентгенова уредба, дигитален мамограф, 4D eхокардиограф и 4D ехо-Доплер апарат за изследане на съдовете. Това ще позволи прилагането на най-модерни методи на образната диагностика.

Частното лечебно заведение е първото у нас, което разполага с Център за ранна диагностика и лечение на атеросклерозата и Център за ендоваскуларно (минимално инвазивно) лечение на цялата сърдечна и съдова потология, включително и обхващане на съдово-неврологични заболявания като остър исхемичен инсулт и мозъчни аневризми.

Видео може да видите тук

Текст и снимки Теодора Иванова

Супер болница отваря врати