Климатици. Нови и втора ръка климатици

1
Добави коментар
ame4o
ame4o

Не се надявайте климатикът ви да проработи, ако неговият компресор за климатик издъхне, направо го изхвърлете!

Опредено компресорът на климатика се разваля най-често, а това е сериозен проблем, както за джоба ви, така и за бъдещето на вашето отопление.

Независимо дали имате най-скъпия и най-мощен климатик, заплахата да ви се развали компресорът е явна. Дори най-реномираните марки климатични системи, се развалят  а след като компресорът издъхне, вече няма гаранция колко ще продължи животът на климатика.

Какво казват фирмите, ремонтиращи компресори за климатици?

Веднъж развали ли се, компресорът алармира, че трябва да смените целия климатик

Фирмите, които предлагат услугата за ремонт на компресор, не гарантират, че бъдещето на вашия климатик ще бъде перфектно. Сериозен шум и замръзване могат да се получат, ако вече сте сменили компресора си. За да бъде сменен един компресор, цената е почти колкото да си закупите нов климатик. Има много случаи на клиенти, които са хвърлили 700 лева и повече за ремонт на 10-годишен климатик, чийто компресор е сдал багажа, и след това са изхвърлили климатика си на боклука, заедно с ненужната инвестиция, която са направили. Колко по-разумно щяха да постъпят те, ако просто си бяха купили нова машина? Но ако питате фирмите, оооо, те веднага ще ви обещаят, че ще ремонтират всичко. Важното е да наливате безсмислени пари и да има работа за тях. Това ще ви гарантира един безкраен низ от нови и нови проблеми и постоянно набутване с пари, време и нерви. Те това го могат!

Кои марки климатици дават най-често фира?

Компресорите за климатик на Форд са пълна трагедия!

Най-често развалящите се компресори на климатици са от марката SAMSUNG, MIDEA, FUJITSU. Форумци описват, че след една година използване, компресорите предават Богу дух, след което вече е невъзможно да се стоплите. Особено пък ако, не дай, Боже, климатикът замръзне, неговият компресор задължително си заминава, а от там и целият климатик! При автомобилите най-безнадеждно е положението с климатиците на Форд. С тях ако се случи нещо, в никакъв случай не се хвърляйте да ремонтирате! Няма смисъл! Това е потвърдено от практиката. В интернет също ще намерите достатъчно много мнения, подкрепящи горното твърдение.

По какво се познава краят на вашия компресор?

Ако след смяна на компресора на вашия климатик се появят шум и бръмчене, бъдете сигурни, че това е краят на системата. Климатикът започва да се изключва сам, и по никакъв начин не може да достигне определена от вас температура. Това са знаците за настъпващата агония. Чуете ли шум и бръмчене, простете се с климатика си. Тук няма място за сантименти. Всяка една проява на сантименталност не води до нищо друго, освен до яко набутване. Не слушайте приказките на фирмите, че ей сега ще оправят всичко и ще стане като стой, та гледай. Нека да оставим историите за възкресението на религията и нейните проповедници. Когато става дума за климатици, има нужда от разум и хладен прагматизъм.

Споделете тази публикация, моля!

Ако намирате тази публикация за полезна, молим, споделете я в своите социални мрежи, където имате профили, коментирайте отдолу или просто натиснете бутона LIKE горе вляво на монитора ви. Така ще предпазите своите приятели от глупостта да тръгнат да оправят климатик с развален компресор и няма да ги оставите да трошат излишни пари, само и само фирмите и техниците да могат да си живеят добре. Заблудата е широко разпространена и много хора вярват в нея. Но това не променя фактите и истината си остава една. Нека тя да достигне до повече хора! Помогнете за това!

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Развали ли се веднъж компресорът – купувате нов, или търсите алтернатива. Но чуйте как звучи „лебедовата песен“ на един развален компресор, нещо като „сбогом, сбогом, сбогом казах. Щом така си решила ти, добреееей“: