Манчестър Сити с класически успех над Стоук на „Етихад“ – SportVox

1
Добави коментар
sheri
sheri

снимка: Фейсбук

Шампионът Манчестър Сити продължава да върви по петите на лидера Манчестър Юнайтед, след като надделя с 3-0 при домакинството си на Стоук Сити в мач от 21-ия кръг на Премиършип.

През цялата първа част „гражданите“ имаха превес над своите гости, но попадението падна едва в 43-ата минута. След добра атака от десния фланг Милнър опита остро подаване, а топката бе изчистена точно на краката на Сабалета, който от четири метра реализира за 1-0.

Десетина минути след почивката Сити реши всичко с втори гол. Агуеро получи пас от Яя Туре и стреля от малък ъгъл, а стражът на гостите изби. Джеко бе на правилното място в точното време и вкара от два метра за 2-0.

В 73-ата минута главният рефер Майкъл Оливър даде измислена дузпа за домакините, след като Н’Зонзи събори Силва извън пеналта, но съдията посочи бялата точка. Агуеро не сбърка и направи разликата класическа.

Пет минути преди края на срещата бе най-добрата възможност за „гранчарите“, но шут на Глен Уилън попадна в страничния стълб на Джо Харт.

След този успех шампионите вече имат 45 точки и остават твърдо на второ място в класирането, докато Стоук е на осма позиция с 29 пункта.