Новото Audi A4 ще върви на два цилиндъра

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

От Инголщад се заканват следващото поколение на A4 да стане един от най-високотехнологичните автомобили в света. Новият модел ще разполага със система за нощно виждане, проекционен дисплей, достъп до интернет, интелигентен круиз контрол и ще може да спира автономно в екстрена ситуация. Освен това автомобилът ще бъде снабден със система за изключване на част от цилиндрите за пестене на гориво.

По данни на Auto Motor und Sport основното нововъведение при следващото поколение на А-четворката ще бъде 1.4-литров двигател с четири цилиндъра, два от които ще се деактивират в зоната на ниските и средните обороти. Изчисленията на немските инженери показват, че със спокоен водач зад волана моторът на новия модел ще работи с половината от капацитета си в 70% от времето.

Същият агрегат вече се монтира на по-малките А1 и А3, но A4 за пръв път ще се оборудва с толкова малък двигател. В Audi изобщо не се притесняват от „несериозната“ кубатура. Европейските купувачи отдавна не обръщат внимание на работния обем и се интересуват най-вече от разхода на гориво. 1.4.-литровият мотор ще се предлага в две разновидности със 122 и 180 к.с.

В плановете на Audi за следващата А-четворка влиза и хибридна версия. Тя ще бъде снабдена с 2.0-литров бензинов турбодвигател с 211 к.с. и електромотор с 95 коня. Неговите акумулатори ще могат да се зареждат от битовата мрежа, позволявайки на колата за изминава по 50 км само на ток.