Футболни куриози от друга планета (II част)

4
Добави коментар
Sportuvaibg
Sportuvaibg

Прочитания: 641

30.12.2012 09:12
по статията работи: Анна-Мария Тонева

Краят на годината наближава, ето и краят на кратката ни поредица от футболни куриози, които да ви повдигнат допълнително духа преди Нова Година. Ако не сте прочели първата част, задължително го направете 🙂

 

Заек – фен

На стадиона в близост до шведския град Малмьо, по време на един от футболните мачове се появил заек. За изненада на всички той не се изплашил от хората, а застанал близо до едната врата и наблюдавал спокойно играта. Той станал чест посетител на стадиона по време на целия сезон.

 

55 гола!

Този своеобразен рекорд е поставен през февруари 1986г., по време на мач за Купата на Аржентина. Редовното време завършило при резултат 1:1, като и двата гола бли вкарани от дузпи. След продълженията обаче отново се стига до дузпи и така до 28:27.

 

Ляв крак

Треньор на английски футболен отбор решил да иновира. За да приучи играчите от това да удрят само с левия крак, на тренировки той им давал да обуят само едната обувка – лявата. За да им бъде разрешено да обуят и другата, те трябвало да проведат цялата тренировка изрядно с десния. В резултат на този експеримент футболистите еднакво успешно стреляли и с двата крака. 

 

Наказание

Веднъж в Англия един твърде темпераментен фен вдигнал такъв скандал по време на футболен мач, че били нужни стотина представителя на реда за да го изведат от стадиона. Пред съдията той обяснил, че просто не бил съгласен с решението на съдията. Излушвайки обяснението му, съдията отсъдил, че по време на мачовете, когато играе неговия отбор през следващата година, наказаният е длъжен да стои в полицията по 2 часа.

 

Крадци на топки

В Боливия – летящите орли над футболните игрища не са рядкост. Веднъж по време на мач една „птичка“ неочаквано се спуснала към топката и след секунди вече летяла към небето с нея. Топката била сменена, но след малко в небето се появил друг орел, който бил готов да атакува, за да се добере до нея. Така се наложило мачът да бъде отменен.

 

Футбол по испански

Любовта на испанците към коридата и футбола е известна. Но какво ще се случи, ако двете зрелища се обединят по едно и също време и на едно и също място.. В испанския град Фуенте след първите минути на футболна среща, местния отбор губел с 2 гола. Но изведнъж към терена започнали да бягат бикове: един, два, три.. Играчи, съдии, публика се втурнали на различни посоки. Животните били насторени повече от агресивно, през цялото време ревяли заплашително. За продължение на играта не можело да става и дума. По-късно се оказало, че биковете са пуснати от фен, който не можел да допусне любимият му отбор да загуби.