Гаф в първото новогодишно обръщение на президента Росен Плевнелиев

19
Добави коментар
kocetoo
kocetoo

Първата новогодишна реч на държавния глава Росен Плевнелиев породи множество дискусии и откровен присмех в социалните мрежи след посрещането на 2013 г.

Освен решението президентът да отправи новогодишните пожелания към нацията от библиотеката на Софийския университет, новост бе и съпроводът от снимки, показващи значимите български събития на отминалата 2012 година – наводнението в село Бисер, земетресението в Перник, деца – златни математици, героят Марио от дома в Белоградчик и други.

Една от снимките обаче предизвика мигновени реакции.

В последните минути на 2012 г. президентът описва България с думите, че е от най-старите държави в Европа, с древна култура, богата история и неповторима природа – думи, изречени на фона на Царевец в Търново, а веднага след него идва и красивият пейзаж на заснежени планински склонове.

Картината бе разпозната от много потребители на социалните мрежи като пейзаж от известните Скалисти планини в щата Колорадо, Северна Америка, пише БГНЕС.

Снимката се появява при търсене на изображения от Пампорово в „Гугъл“ и е много вероятно това е да причината за грешката.

В социалните мрежи обаче потребителите разпознават на снимката пейзажа от американския курорт Аспен.

В сайта за видеосподеляне Vbox7.com се появиха и клипове с тази част от речта на Плевнелиев, а във Facebook коментарите, свързани с президентския гаф, са хиляди.