Президентството обяви Аспен за български

4
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

София. Два дни след новогодишната реч на президента Росен Плевнелиев коментарите за нея не стихват. Наблюдателни зрители разкриха, че държавният глава говори за историята и природата на България, докато до главата му се въртят снимки на Царевец и… американския курорт Аспен. 

Очевидно екипът, подбрал илюстрациите към президентското приветствие, е объркал скипистите на Колорадо с тези у нас.

„Щатите част от България ли са?“, питат потребители на Фейсбук. „Комунистите се опитваха на ди направят съветска република, а Плевнелиев завзема американска територия“, коментират други.  

Същата снимка е публикувана на сайта на Балкантурист в секцията, рекламираща Пампорово. Намира се и на Bulgarica.com, като текстът под нея описва Пампорово като модерен ски курорт, разположен в сърцето на Родопите, планината на митичния Орфей.

Форумите са пълни и със забележки относно интериора, в който Плевнелиев произнася приветствието си. В стремежа си да бъде по-различен от своите предшественици, той поздрави българите, седнал в библиотеката на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Много от зрителите обаче не разпознаха мястото. „Затворили са го в мрачна монашеска килия с книги, само брадата му липсва, за да заприлича на Паисий“, заядливо отбелязват чатъри.

Коментар на политическия имиджмейкър Нидал Алгафари за словото на президента четете ТУК