Български ловджии със златен улов по Коледа

1
Добави коментар
yApple

Глиган, див козел и благороден елен, оценени с медали, отстреляха любители на ловния туризъм край Девин в дните около Коледа, съобщава Агенция „Фокус“. 

Всички трофеи са взети от български ловджии, които са били основните гости на стопанството през празничните дни, поясни той. Глиганът е оценен със златен медал и 124 точки, като глигите му са със завидната дължина от 25 см и той е отстрелян на Бъдни вечер. На Стефановден мерникът е бил точен за двама български ловци, които са отстреляли див козел с трофей за 106 точки и 12-годишен благороден елен, като и двете животни са за сребърен медал, поясни инженер Сарийски. 

Очаква се в ловното стопанство днес и утре да пристигнат германски туристи, които са заявили желанието си за трофеи от глухар и дива коза. По думите на инж. Сарийски ловните туристи, посещаващи горите край Девин, се увеличават през последната година, но стопанството има определени възможности и не бива да се отива в крайности. Предмет на отстрел са предимно зрелите трофейни животни и тези, които подлежат на селекционен отстрел, заключи директорът на ДЛС „Извора”