Истината за Лили Иванова, или това, което й се харесва

28
Добави коментар

Биографичната книга “Истината за Лили Иванова” ще излезе на рождения ден на певицата – 24 април, в 100-хиляден тираж.

 

Според певицата книгата, редактирана от Мартин Карбовски, е истинската книга за живота й.

„Когато я прочетете, ще разберете много неща за мен – че не съм глезла, че успехът ми не е паднал от небето. Аз съм желязна във всяко отношение. При мен всичко е програмирано. Справям се сама и това е достойно. Не се жалвам.

Около мен няма мъже, а само музиканти. Щастлива съм, че съм заедно с тях. От книгата ще ви стане ясно и през какво е трябвало да премина. Че винаги ми се е пречело и че и сега ми се пречи. На никого не пожелавам това, което съм преживяла. Да знаете, че не съм лош или злобен човек, каквото и да се говори за мен“.

Иванова посочи, че не може да допусне, че човек ще предаде приятелството си за 12 лв., визирайки журналиста Исак Гозес, който също пуска, но на 4 март, биографична книга за естрадната прима.

 

Певицата сподели, че с нея не е съгласуван процесът на написването на книгата на Гозес и тя се издава без нейно разрешение.

„Преди 15-18 години той взе няколко интервюта, а после се сприятелихме. Подхвърлих му, че един ден може би ще направим книга. Насочих го към хора, които да говорят за мен, като го предупредих, че ще имам последната дума. Когато Гозес ми донесе вече написаните страници, му казах:

„Съжалявам, но се отказвам. Ти искаш да бъдеш по-голям герой от самата героиня. А това е моят живот. Исак е много суетен. А някои от тези, които е разпитвал, вече ги няма. Така че не можем да ги изровим, за да уточняваме кой какво е разказвал.

Важното е, че няма договор с него и книгата му излиза без мое разрешение. Това, че той цитира Митко Щерев, е разбираемо. Те са приятели. Но какво излиза – че той и другите са едва ли не ангелчета небесни, а аз съм виновна за всичко. Ако Исак има достойнство и морал, ще се оттегли. Или поне ще издаде книгата си по-късно. Да беше изчакал да умра, та да не му гледам сеира. А сега се крие като плъх“.

Екипът на певицата вече е завел съдебен иск срещу Исак Гозес, като претенциите им са за нарушаване на авторското право.

източник : http://www.dnes.bg/article.php?id=66843