Автобусите се движат до 23 часа от февруари

1
Добави коментар
piliondel
piliondel

Градът
  Пловдив

Автобусите се движат до 23 часа от февруари

PlovdivWeek на 03/01/2013, 15:15

Снимка: masov-gt.com

Пловдивчани недоволстват от ранното приключване на движението на градския транспорт

Всички автобусни линии вече ще бъдат с удължени курсове от средата на февруари. Това съобщи зам.-кметът Александър Държиков, който уточни, че превозните средства ще се движат до 23 часа. Предложението трябва бъде гласувано на следващата сесия на Общинския съвет в края на януари. 29-те линии от градския транспорт ще имат курсове до 23 часа. Последният автобус ще тръгва най-рано в 22.10 часа от началната си спирка.

Пловдивчани се оплакват най-вече от ранните часове на някои линии, които преустановяват работата си преди 20.00 часа. Още повече някои превозвачи не пускали последната си кола, тъй като 4 % неизпълнение на заложените курсове не се санкционира от общинските власти. По-късните часове ще важат и за празничните разписания.

Удължаването на курсовете пък ще стане за сметка на разреждането на останалите автобуси. В Общината са изчислили, че разреждането на линиите ще коства по 2 минути допълнително чакане по спирките. В момента средно за различните линии се чака между 6 и 13 минути, обобщи още Държиков, цитиран от snews.bg.

Тагове:
пловдив
автобуси
работно време
февруари