Мопсът – едно малко куче с голямо сърце

2
Добави коментар
mopsbgmopsbg
mopsbgmopsbg

Най-добрият другар
Представителите на тази порода са едни от най-експресивните кучета и се смятат за най-добрите приятели за човека и за най-пълноценните домашни любимци, които могат да са чудесно попълнение към семейството. Това е така поради изключителните индивидуалност и присъствие на мопса. Тези кучета са доста енергични и се привързват изключително много към стопанина си. Те го следват навсякъде, а когато отстъства, тъгуват като отказват дори да се хранят.

Смелият индивидуалист
В началото може да ви е малко трудно да свикнете с постоянното присъствие и силния характер на мопса, но веднъж привикнете ли към него, той ще стане вашия любим и неотлъчен другар. Тези кучета  са също така и доста смели. Скрит в обвивката на джобно кученце всъщност се крие един голям и смел дог. Това е куче с характер, което ще ви обича, ще ви пази и ще ви забавлява. Ако имате мопс за домашен любимец, вие получавате преживяването от това да имате голямо куче, но с предимството, че можете да го разнасяте лесно навсякъде и да го държите в скута си, което много харесва.

Ела да си играем
Много интересен е начинът, по който мопсът изразява обичта си към своя стопанин. Той много обичат да си играе с ръцете му, като ги бута, закача или скача отгоре. Разбира се, всичко това е в рамките на играта и с умерена сила, тъй като мопсът никога не би ви наранил. Играта с ръката на стопанина показва както съпричастност към стопанина, така и покана за игра. Често точно като малко дете, те ви дърпат за ръката и така ви карат да си играете с тях.

Център на вниманието
Тази порода кучета много обичат да са център на внимание и се чувстват нещастни и самотни, когато нямат компания и никой не им обръща внимание. Когато са оставени за много дълго време и няма с кого да си играят, мопсовете почват да ръфат каквото намерят, за да покажат тяхната позиция срещу това, да бъдат оставяни сами. Въпреки своето своенравие, когато ги удостоите със заслуженото внимание, те ви заливат с любов и ви очароват със своята неизчерпаема енергия.

Тези малки кученца много лесно комуникират със стопаните си и много рядко остават неразбрани. Веднъж опитомени, няма да имате никакви проблеми с комуникацията и винаги ще можете да постигате съгласие.

Сладкият сърдитко
Едни от най-големите предимства на породата, освен малките им размери, са сладката им вечно намусена муцунка, която е събрала в себе си цялата палитра на емоциите, правеща мопса център на вниманието, където и да отиде. Никой не може да остане безразличен пред този малък сърдитко, който се разбира еднакво добре както с възрастни хора, така и с деца.  Внимавайте, ако оставите своя мопс за ден-два при някой възрастен роднина, защото може след това да не иска да ви го връне, намерил в негово лице добра компания. По същия начини и децата откриват в тези кученца вечно неуморен приятел в игрите, който по цял ден лудее и се забавлява с тях.

Ако тази статия ви допада, споделете я във Facebook или Twitter.

Етикети: дог, домашен любимец, куче, любимец, мопс, порода, стопанин