Пет красиви и уютни хижи в Алпите

8
Добави коментар

НАЗАД

През лятото повечето от нас предпочитат да изкарат почивните дни в големи и открити пространства, които дават нужната свобода и възможност да се възхищаваме на красотата на природата. Когато дойде зимата обаче всичко се променя. Тогава си мечтаем за възможно най-уютната и топла хижа скътана в планината. С тази статия ви даваме възможност да разгледате пет уютни хижи с красиви изгледи в Алпите.

Първата хижа се нарича Балу и се намира в Les Bossons, Шамони, Франция. Тази хижа предлага прекрасни условия за любителите на ски спорта. Дизайна и е съчетание от селски уют и изискан лукс. Хижата предлага открит отопляем басейн за гмуркане, сауна и джакузи на открито, които са идеални за отдих и забавление през зимата. Изградена е на три етажа с пет спални, така че в нея
спокойно могат да се настанят 10 души.

Следващата хижа е Luxurious Chalet Amazon Creek във Франция. Тя също се намира в Les Bossons в долината Шамони. Тук също има пет спални, които могат да подслонят 10 души и всички спални са със самостоятелен санитарен възел. Хижата разполага и с кино зала. Известна като най-луксозната вила в долината на Мон Блан, хижа Amazon Creek е перфектната комбинация от комфорт, лукс и спокойствие. Докато пиете полагащото ви се прясно кафе, сервирано в спалнята заедно с вкусна закуска, ще можете да се любувате на прекрасна панорамна гледка към планината и ландшафта.

Трета под ред е хижа White Pearl във френските Алпи. „Бялата перла“ е луксозна триетажна хижа, намираща се между село Вал д’Изер и въжената линия Funival в La Daille. Разполага с транспорт, който е на разположение на гостите и могат да се посетят съседните селища. Хижата е построена от Philippe Capezzone, който е собственик и архитект на 5-звездния хотел Kilimandjaro в Куршевел 1850. Проекта е замислен като съчетание от лукс и комфорт.  Хижата разполага с красиво балансиран микс от традиционни, класически и съвременни елементи, материали и покрития. Разполага с пет спални за 10 гости. Прекрасно съчетание от невероятна гледка, уют, комфорт и изискано обслужване.

Четвърта по ред е хижа Мерло отново във френските Алпи.Хижата е разположена в тихо и спокойно село в Le Miroir в долината Isere. Тук отново има прекрасно обслужване, съчетано с изискан дизайн. Подходяща е за семейна или групова почивка и има капацитет за около 20 души. Гостите могат да се насладят на прекрасни маршрути за разходки, рафтинг и колоездене.

Последната хижа се намира в Швейцария и се казва Zermatt Peak boutique. Тя е с 6 звезди и е част от планинския курорт Цермат. Разположена на 5 315 метра над морското равнище, това е една от най-луксозните хижи в Алпите. Тя е проектирана от световноизвестния дизайнер и разработчик Пол Бойър и предлага прекрасна панорамна гледка към близкото село и околния пейзаж.
В хижата могат да се настанят до 13 гости.  източник

Интериор Хижи Балу Luxurious Chalet Amazon Creek White Pearl Мерло Zermatt Peak boutique