Стара Загора да купи 50 дка на Луната, предложи съветник

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Старозагорската община трябва да закупи 50 декара лунен терен, предложи съветникът от ПП „Нова сила” Тихомир Томов. Той ще представи официално идеята си на предстояща сесия на местния парламент, предаде „Дарик”.

Според думите му инвестицията ще излезе на общината около 1000 долара, но ползите от нея ще бъдат незаменими. „Рано или късно Земята ще се окаже тясна за нас, а лунният терен ще бъде инвестиция за бъдещето на старозагорци. Важно е да закупим стратегическо място, което да бъде от полза за общината след време“, убеден е Томов.

Общината на град Прага вече е предприела подобна стъпка, аргументира се съветникът с пример от чужбина. Същото са направили и много частни инвеститори. Над 3000 чехи вече са горди собственици на „лунни ниви” с обща площ от над 12 кв. км. Американската компания Lunar Embassy пък е продала имоти на Луната, Марс и Венера на 3,5 млн щастливи клиенти, сред които Том Круз, Никол Кидман, Мадона, Клинт Истууд и др. Парцели на Луната притежават и НАСА и израелските ВВС.

„Все още не съм разговарял с колегите от другите политически сили, но ще търся подкрепа сред по-младите съветници. Предложението сега може и да звучи нереалистично, но е важно да инвестираме в бъдещето”, заяви старозагорецът. Още не е ясна реакцията на колегите му спрямо нетрадиционното предложение.