Променете стойката си, ако имате болки в кръста и гърба

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

 

Правилна стойка. Дръжте раменете си назад и прибирайте корема. Кога­то ви се налага да стоите прави продължително време, добре е да се раз­движвате периодично и да премествате тежестта на тялото си от единия на другия крак. Можете също така да разпределите равномерно тежестта, като стоите с разтворени ходи­ла. Когато стоите прави на едно място, например докато миете съдове, поставяйте еди­ния си крак на платформа или стъпало, за да намалите натоварването на кръста.
Правилна стойка в седнало положение. Изберете си стол, който осигурява стабилна опора на гърба и е с твърда седалка. Облегалките за ръцете също са от голямо значение. Подпъхвайте възглавница между извивката на кръста и облегалката. Не прекарвайте дълго време в седнало положение, а си намирайте повод на всеки 20 минути да ставате, за да се протегнете или просто да се поразходите.
Внимавайте с вдигането на тежки предмети. Избягвайте да се навеждате от кръста, когато вдигате тежък предмет. Вместо това клекнете, вземете предмета с двете си ръце се изправете, като използвате мускулите на бедрата и си помагате с коремните мускули.
По време на сън. Изберете си твърд матрак. По-добре е да спите на една страна със сгънати крака и малка възглавница между коленете. Можете също така да легнете по гръб, като поставите голяма възглавница под коленете си. Избягвайте да спите по корем.
Запазете спокойствие. Силният емоционален стрес може да се отрази на физическото ви състояние, дори да причини спазъм на мускулите на гърба. Прилагайте намаляване на стреса (например йога, упражнения за дълбоко дишане част отличната ви профилактика за добро здраве. Отделяйте време за релаксация и успокояване на душата и тялото.
Подкрепете кръста с магнитен колан. На пазара се предлага магнитен колан за болки в кръста НАНОБЕЛТ, които успешно позволява да вършите всичките си ежедневни задължения, без опасност да натоварите лошо кръста и гърба си.

 

ВНИМАНИЕ

Изследване, публику­вано в медицинския журнал „Спайн”, на­помня на всички,че болките в гърба със си­гурност се причиняват от една физическа дейност – повдигането на цигарата. Тютюнопуше­нето нарушава цирку­лацията на кръвта, включително и в областта на гърба. Намаленото кръвооросяване увеличава риска от възникване на болка в гърба и забавя процеса на възстановяване.

 

Публикувано в категории: Болести на опорно двигателната система

Автор simeonova

Лесни упражнения срещу болки в гърба…в леглото

Една трета от живота ни преминава в кревата, из­числили са статистиците.

Изправете гърба, за да не ви боли!

Да, изправете гърба! Това е най-лесното, ефикасно и напълно естествено лечение, което можем да приложим всички, и то веднага!

Как помагат хранителните добавки при артрит?

Според изследванията голяма част от хората, засегнати от някаква форма на артрит, имат скрит недостиг на витамини и/или ми­нерали, затова е препоръчително да се приемат мултивитамини с минерали.

Хранителният режим е ключов за болните от артрит

Тъй като консумиране­то на животински мазнини може да доведе до обостряне на възпалителния процес…

Съхранете гръбнака и намалете болките в кръста и гърба

Без усърдие и постоянство няма сполука, а без редовен самоконтрол – няма здрав гръб. Неправилният начин на живот е причина за повече проблеми, отколкото болестите или злополуките. Има много начини да предпазите гърба си при работа в дома или градината и по време на шофиране.

Какво да правим при болки в кръста и гърба?

Ишиасът е състояние, което протича с остра болка по хода на седалищния нерв, който се простира по дължината на всеки един от долните крайници от седалището до пета­та, и засяга около 10% от хората с болки в кръста и гърба.

Как се лекуват болките в кръста и гърба?

Най-често болката вследствие физическо претоварване отшумява до една седмица при комбинирано лечение с болкоуспокояващи медикаменти, редуване на студени и топли компреси и леки упражнения.

Какво представляват болките в гърба?

ФАКТ: Около 80% от хората изпитват болки в гърба на определен етап от живота си.

НАНОБЕЛТ и 8-те начина, по които елиминира болката в кръста

Ето кои са 8-те най-важни, но не единствени преимущества на магнитния колан против болки в кръста НАНОБЕЛТ

По какъв начин да се справя със спина бифида?

Здравейте, наскоро разбрах, че болките в кръста ми не са признак за дископатия, а страдам от спина бифида. Интересува ме доколко е опасно това заболяване? Мога ли да вдигам по-тежки предмети? Има ли опасност от някакви усложнения след време, за които трябва да внимавам?

Как да премахна болките от дископатията?

Здравейте, аз съм на 66 години. От около 30 години страдам от болки В кръста. Последните 3 месеца болките станаха нетърпими. Лекувах се в болница с инжекция от рода на диклофенак и много таблетки.

7 златни правила при избора на колан против болки в кръста

Колан против болки в кръста ако избирате, следвайте тези 7 прости, но изпитани правила