Дженифър Лопес стяга дупето си, докато си мие зъбите

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Много секс, редовни фи­зически упражнения и консумация на плодове и зеленчуци – това е рецепта за освежава­не и подмладяване, предписана от екип американски учени.

В ново изследване специалистите за сетен път стигат и до извода, че стресът и заседналият начин на живот пред телевизора сред цигари и алкохол имат пагубни последствия за духа и тялото. Лични лекари, диетолози, фитнес тре­ньори и дори пластичните хирурзи на звездите ги съветват точно тези неща. Но за постигане на перфектна фигура и бодър тонус има и други тънкос­ти – конкретни упражнения и ри­туали, каквито имат повечето известни жени. От програмите на няколко модни икони подбираме идеи, които не отнемат време, не изискват специална подготовка и всеки може да ги прави у дома – от сутрин до вечер!

 

Докато миете зъбите си

Може да поработите за мускулатурата на дупето. Стягайте и отпускайте зад­ните части за по 5-10 секунди. Само след 3 седмици ще забележите приятна разлика – задни­те ви части ще бъдат по- стегнати и по-повдигнати. Дженифър Лопес споделя, че именно това упражнение е част от нейната тайна за оформяне на прословутите й извивки в тази област.

 

Гимнастика в леглото

Звучи мързеливо, но когато се прави редовно, има доказан ефект. Актрисите Деми Мур и Шарън Стоун ускоряват метаболизма си именно с тази лесна гимнас­тика. След като се събудите, не ставайте от леглото, а в легнало положение започне­те да стягате мускулите на цялото тяло. Задръжте за 5 секунди и отпуснете, повторете това поне 10 пъти. След това стегне­те и разпуснете бедрата 10 пъти много бързо и 10 пъти много бавно.

 

 

Вдишвайте, издишвайте!

Дълбоки и активни вдишва­ния и издишвания в продължение на 2 минути сутрин и вечер подобряват кръ­вообращението, храносмилането и помагат за изчист­ване от токсини­те. Така започва де­нят на Мадона.

 

Нежен самомасаж

Леко масажи­ране на корема в посока на часовни­ковата стрелка – класическият ма­саж, който се прави на новородени и малки деца, помага за лесно осво­бождаване на вредните вещества в дебелото черво. Защо е важно да се прави, дори и да нямате оп­лаквания? Учени са доказали, че задържането на отпадъци може да доведе до редица проблеми – от по­дуване до създаване на условия за поява на различни доброкачествени и недо­брокачествени полипи. И при този ма­саж се използва масажно олио за по-до­бра плавност на движенията. Най-добър ароматерапевтичен ефект на стомаха оказват ароматите на хвойна и лимон. Прави се сутрин и вечер по около 2 минути и завършва с едно завъртане с по-силен натиск. Продължава минимум 3 седмици и се повтаря 2-3 пъти годиш­но. Практикуват го актрисата Изабел Аджани, режисьорката София Копола и дори дизайнерът Джон Галиано.

 

Зеленият ден.

Нека поне един ден от седмицата менюто на масата ви бъде подчинено на зеления цвят. Спанак, броколи, коприва, зелени чушки, грозде и из общо Всички зелени зеленчуци и плодове. Елегантната манекенка Жизел Бюндхен поддържа линията си именно с един „зе­лен“ ден в седмицата и твърди, че след това прелива от енергия.

 

СЛЕД КАТО СЕ СЪБУДИТЕ, НЕ СТАВАЙТЕ ВЕДНАГА, А В ЛЕГНАЛО ПОЛОЖЕНИЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА СТЯГАТЕ МУСКУЛИТЕ НА ЦЯЛОТО ТЯЛО