Отпуснати ръце, суха кожа и подут стомах – РЕШЕНИЕТО!

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Никога не се чувстваме толкова уязвими, както когато сваляте дрехите си. Само че има начини умело да скрием проблемите на своето тяло и да изглеждаме още по-добре голи!

Когато Шарън Стоун се събле­че в „Първичен инстинкт“, голото й тяло лъсна със съ­щата елегантност, с която актрисата би блестяла и ако носеше изящна вечерна рокля. Защо тогава, когато самите ние сваляме защитна­та си втора кожа от кашмир или друг текстил, никога не се чувстваме така спокойни? Причина номер едно, разбира се, е страхът, че нашите дребни не­достатъци ще попаднат под чуждите погледи в леглото, в басейна, в сауната. Защото телата ни рядко отговарят на критериите за „секси“, които мъжете (а всъщност може би самите жени) са измислили. Но все пак всяко си има своя чар! И заслужава да заобичаме малките му недостатъци, като правим по нещо за него всеки ден.

Проблем: отпуснати ръце

Решението: Правете целена­сочени упражнения за бицепса и трицепса.

Необходими уреди: Две гирички от 1.5 до 4 кг.

Какво да направите: Застанете в разкрач и леко присвийте краката в коленете. Задръжте гиричките пред горната част на бедрата така, че лак­тите да сочат право назад, а задната част на предмишниците да сочи нагоре, след което отпуснете ръцете към пода. Правете упражнението на три серии по 15 пъти Всяка. За по-голям ефект сутрин масажирайте зоната със специален ензи­мен крем за стягане на кожата.

 

Проблем: груба суха кожа

Решението: Отстраня­вайте мъртвата кожа с ексфолиант по 1-2 пъти в седмицата.

Съвет: Търкайте чувстви­телната кожа с мрежеста гъба за баня.

Задължително: Нанасянето на крем. Сухата кожа се нуждае от липиди и ов­лажняване. Перфектното средство за това са кремовете с пшеничен зародиш или уреа – краен продукт на белтъчната обмяна, който спомага за задържането на влага в кожата. В банята използвайте подхранващи гелове, а след това – коз­метика с овлажняващи масла. Стойте не повече от 5-10 минути под душа, тъй като прекалено дългият и чест кон­такт с водата може да разруши финия филм с естествена защита на кожата. Изключително сухите участъци като лакти, колене и пръсти третирайте с крем с дълготрайно действие.

 

Проблем: подут стомах

Решението: Не прекаля­вайте с газираните напит­ки, те подуват стомаха. Откажете се от храни като зеле, боб и други варива, гъби и пресен лук. Храните, бо­гати на фибри, като пълнозърнест хляб, мюсли и смокини, могат да причинят смущения в храносмилането. Кимион, мента и лайка влияят добре на стомаха, преди всичко под формата на чай. За приготвянето на чая смесете равни части цветове и листа от билките и залейте с вряла Вода 1-2 лъжици от тях. Запарват се за 5 минути.

Бърза помощ: Сдъвчете стръкче ки­мион след ядене, за да предотвратите подуването.