Лаптоп Dell XPS Duo 12 (5397063335329)

1
Добави коментар
nicco90
nicco90

Лаптоп Dell XPS Duo 12
Голяма мощ в компактен корпус.

Искате да се забавлявате, но и да вършите сериозна работа? Искате таблет, но и лаптоп? Е, изберете Dell XPS Duo 12 и ще получите всичко наведнъж. Това е изключително интересен модел на Dell, който има сензорен 12,5-инчов дисплей и който съвсем лесно се конвертира от ултрабук в таблет и обратното. Да, не се шегуваме, Dell XPS Duo 12 има иновативен гъвкав дизайн, който позволява завъртане на екрана около шарнирната рамка и неговото захлупване върху клавиатурата, за да можете да използвате устройството като таблет. Рамката (както и целият ултрабук) е изработена от качествени материали и позволява голям брой завъртания и сгъвания без никакви проблеми. На практика екранът прилича на стандартен таблет, но с по-голям дисплей, който е закрепен към рамка в две точки, намиращи се по средата на късите страни, което позволява неговото завъртане около хоризонталната му ос. Самото конвертиране става бързо и лесно. За изработката на Dell XPS Duo 12 са използвани алуминий (рамката на екрана е прецизно изрязана машинно от цяло парче метал), защитно стъкло Corning Gorilla (покрива изцяло екрана), въглеродни нишки (придават изключителна здравина на корпуса и гърба на екрана и същевременно са много леки) и магнезиева сплав (за площта около клавиатурата).

Дисплеят на модела има висока резолюция — 1920 х 1080, голяма яркост (True Life WLED) и големи ъгли на видимост (до 170 градуса). Самият корпус е съвсем тънък (изтънява към предната си част). Клавиатурата е с големи и удобни клавиши (островен тип), но функционалните клавиши са значително по-малки, и има защита от разливане на течности и фоново осветление за писане на тъмно (имайте предвид, че не е кирилизирана). Тъчпадът е със стъклена повърхност и съвсем леко вдлъбнат в корпуса (поддържа работа с жестове).
Бързаме веднага да опишем и портовете, които ще намерите от двете страни на тънкия корпус — два порта USB 3.0 (единият поддържа PowerShare за зареждане на външни устройства по всяко време и Windows debugging), mini-DisplayPort и комбиниран аудиожак за слушалки и микрофон. Веднага ще забележите липсата на HDMI и мрежов порт (Dell е отдала предпочитание на по-съвременните технологии като DisplayPort и Wi-Fi). Бутонът за включване, както и тези за управление на звука и бутонът за превключване на ориентацията на екрана, също са разположени на корпуса (за да можете да ги използвате в таблетната конфигурация).

Dell XPS Duo 12 разполага и с 1,3-мегапикселова камера (1280 х 1024) с два цифрови микрофона и стерео високоговорители с мощност 1 W всеки. Комуникационните възможности се осигуряват от комбинирана карта Intel Centrino Advanced-N 6235, която работи по стандартите 802.11 a/g/n (в двата честотни обхвата 2,4 и 5 GHz) за свързване към безжични мрежи и Bluetooth 3.0 за връзка със съвместими устройства. Освен това се поддържат технологиите Intel Smart Connect за автоматично обновяване на електронна поща, контакти, социални мрежи и приложения, дори когато Dell XPS Duo 12 е в „спящ“ режим, и готовност за WiDi 3.0 (Intel Wireless Display) за лесно безжично свързване към съвместими устройства.

Сигурно вече се питате какъв процесор е използван в този интересен ултрабук. Явно и тук инженерите на Dell не са направили компромис. Процесорът е бърз двуядрен Intel Core i7 3517U с тактова честота 1,90 GHz и кеш-памет от трето ниво 4 MB. Процесорът е базиран на новата архитектура Ivy Bridge и има съвсем ниска консумация — едва 17 W, което позволява неговото монтиране в ултрапреносими устройства. Поддържа се технологията HyperThreading, която позволява едновременната обработка на четири процеса от ядрата (ОС „вижда“ четири процесора). Основната честота може автоматично да се повишава с TurboBoost до 2,8 GHz при работа и на двете ядра и до 3 GHz при работа на само едното от ядрата. В процесора е интегрирано графично ядро и това е Intel HD Graphics 4000, което работи с честота в диапазона 350-1150 MHz (зависи от процесора), благодарение на TurboBoost. Картата поддържа DirectX 11, хардуерно теселиране, DirectCompute, QuickSync, както и кодеците MPEG2, VC1, WMV9 и H264 за хардуерно прекодиране и кодиране на видео и предлага доста добра графична производителност. Паметта на модела е цели 8 GB DDR3, а вместо твърд диск е използван SSD диск на информация с капацитет 256 GB. Dell XPS Duo 12 се задвижва от новата операционна система Windows 8, което ще ви позволи да работите с последните софтуерни приложения и игри лесно и бързо като се възползвате от предимствата на сензорния дисплей. Тази ОС е оптимизирана за сензорно управление и нейният интерфейс ще ви даде пълен контрол над системата и приложенията. Получавате веднага достъп до приложения като Mail, Skype, SkyDrive, Photo, People и Calendar, а можете да изтеглите още от Windows Store, вие решавате какво да се показва и как да изглежда и т.н.

Едва ли трябва да ви убеждаваме в предимствата на Dell XPS Duo 12, но това е един уникален модел, който можете да използвате или като ултрабук или като таблет като и в двата случая можете да разчитате на изключителна производителност, гъвкаво сензорно управление и отлична свързаност.