Чакъров се разграничи от „Дюнигейт“

3
Добави коментар
mignews
mignews

Не съм оказвал натиск върху служители, пише в писмо до медиите бившият екоминистър

Като бивш министър на околната среда и водите заявявам категорично, че не съм участвал в процедурата по оценка на коментираните в момента терени в Несебър, предназначени за застрояване, за които се посочва, че влизат и пясъчни дюни, заяви в съобщение до медиите екоминистърът за периода 2005 г. – 2009 г.

„Никой тогава не ми е представял информация за провеждане на каквито и да било процедури, касаещи коментираните в момента терени, още повече за дюни“, се казва още в съобщението.

„Категоричната ми позициявинаги е била, такава е и сега, че уникалните ни природни богатства трябва да се опазват, работил съм за това и когато съм бил сезиран за нарушения, съм реагирал точно в тази посока. Един такъв случай например касае пясъчните дюни в близост до плажа “Какао бийч” в курорта “Слънчев бряг”, посочва Чакъров.

„Като министър на околната среда и водите получих сигнал, доколкото си спомням за проект за изграждане на басейн пред хотел на този терен. Назначих веднага проверка и след като тя потвърди сигнала, разпоредих да не се разрешава строителството, а инвеститорът, който беше изградил дървени пътеки върху дюните, получи предписания да възстанови увредените места. Никога не съм правил компромиси! Категорично заявявам, че не само по този случай, но никога не съм оказвал натиск върху служителите на МОСВ за каквото и да било в тяхната работа“, съобщи бившият министър на околната среда и водите Джевдет Чакъров.