Коледна украса за дома

0
Добави коментар
bga
bga

Закъснявате с коледната украса и нямате време да тичате по магазините. Няма за какво да се притеснявате – можете да изработите бързо и лесно декорация за коледните празници в домашни условия.

Вече ви дадохме идеи как да направите сами декорация от плат. В статия ще ви предложим още по-бърза декорация от хартия и ябълки!

Бърза и интересна хартиена украса за Коледа

Нарисувайте на бяла хартия свещници, снежинки, подаръци и други. Изрежете ги и ги залепете с двойнозалепващо тиксо из къщи. Можете да им направите по една дупка в горната част, да ги нанижете на панделка или дълъг сребрист ламен конец и да ги окачите като гирлянди или по елхата. Ако искате да стоят изправени, без да ги лепите с тиксо, можете да оставите по една лентичка от 1-1.5 см в долната част, да я подгънете навътре и тя ще бъде опора на украсата.

Ако имате гланцово блокче вкъщи, можете да направите украсата и цветна.

Тази украса, освен че може да бъде закачена по стените и на елхата, може да бъде поставена и на прозорците, а също така – с иглички можете да я прикачите към покривката на коледната трапеза.

Украса с.. ябълка

– Вземете една ябълка и с форма за сладки изрежете части от нея. Можете да ги намажете с различни цветове боя за сладкиши, за да не покафенее.Този тип украси са не само интересни, бързи и ефектни. Те имат едно много голямо предимство – могат да се хапват!

– Върху кората на ябълката залепете коледна звезда или някоя от хартиените украси, за които стана дума по-горе. Поставете малка коледна шапчица (можете да си ушиете много лесно, както е описано в тази статия) и още една нестандартна украса е налице.

– Залепете върху една ябълка формички по ваш вкус. Намажете останалата част от плода с мед или разредено с вода сладко. Поръсете с пудра захар. Махнете формичките и се насладете на резултата!

– Можете да направите коледни шапчици и с ягоди и сметана – поставете ягодите с върха нагоре, сложете сметана като кръгче на всяко връхче. В долната част сложете отново сметана, по цялата широчина на ягодата.