Ароматни целувки със сушени сливи в кафе

5
Добави коментар
vili_vp
vili_vp

Ароматни целувки със сушени сливи в кафе

Ароматни целувки със сушени сливи в кафе

Нетрадиционни изкушаващи целувки със сушени сливи в кафе. Приготвят се да около час, но ефектът им си зласлужава.

лесно

8 порции

Време за подготовка 25 минути

Време за готвене 45 минути

Начин на приготвяне

умерено лесно

В приготвянето не е включено времето за охлаждане.

1. Загрейте фурната на 150°С (130°С с обдухване) и покрийте 2 големи плитки тави с хартия за печене. Изсипете белтъците в голяма купа и ги разбийте с електрически миксер на твърда пяна, като постепенно прибавяте захарта (по 1 с.л. наведнъж) и подправките.

2. С помощта на лъжица разпределете белтъчената смес на 8 равно отдалечени една от друга купчинки в двете тави. Разстелете ги леко и в средата на всяка оформете гнездо. Изпечете целувките за 45 мин, изключете фурната и ги оставете вътре поне 4 ч или до следващия ден. Те могат да бъдат приготвени до 2 дни по-рано и съхранени в плътно затворена кутия.

3. Поставете кафето, захарта и сливите в тенджерка заедно с 200 мл вода на котлона. Когато заври, разбъркайте, за да се разтвори кафето, и оставете да къкри 10 мин, докато сливите попият почти цялата течност. Свалете от огъня и оставете да изстине. Сливите могат да бъдат приготвени до 2 дни по-рано и съхранени в хладилник.

4. За да поднесете, разбийте сметаната, докато стегне, и я разпределете с лъжица в гнездата на целувките. Отгоре поставете сливите и залейте с малко от техния сос.

Стойности за една порция:

калории 426 ккал;
протеини 3 г;
въглехидрати 41 г;
мазнини 29 г;
наситени мазнини 16 г;
влакнини 2 г;
захар 41 г;
сол 0.11 г;