Невероятна резба върху черупки от яйца

2
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Преди 10 години китайският художник Уен Фулианг бил неизвестен никому дърворезбар. Сега е уважаван майстор в провинция Шанси, където живее и работи. Неговият „специалитет“ е създаването на невероятни резби върху черупките на яйца.

Кокоши, гъши, патешки, а понякога и щраусови яйца се превръщат в ръцете на твореца в истински произведения на изкуството, декорирани с невероятно фини детайли. За създаването им майсторът признава, че е необходима изключителна точност и емоционална стабилност – всяко неловко движение може да повреди вече почти готова работа, създадена след множество часове труд. Уен споделя, че в работата му помагат уроците по медитация и самоконтрол, които са особено разпространени на територията на източната държава.

Художникът изрязва на черупките зодиакални знаци, хороскопи, йеруглифи, руни, символи и т.н. Под инструментите му яйцата се превръщат в амулети и сувенири с изображения на невероятно красиви пейзажи, сцени с годишните времена, с растения, с типичните за Китай фенери и т.н.