Ким Чен Ун подарява килограм бонбони на всяко дете за рождения си ден

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Ким Чен Ун подарява килограм бонбони на всяко дете за рождения си ден

07.01.2013 г., 11:36

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун разпореди за рождения му ден на всяко дете до 10-годишна възраст в страната да бъде подарен по килограм бонбони, предаде АФП. Така той продължава една стара традиция, започната от неговите предци.

Според прихванатото в Сеул съобщение на Централното севернокорейско радио, по заповед на Ким е била задействана авиацията на страната, за да бъдат раздадени подаръците навреме.

Традицията на децата да се подаряват лакомства в чест на рождения ден на лидера на страната бе започната през 1980 г. от дядото на Ким Чен Ун – Ким Ир Сен. След смъртта му през 1994 г. обичаят бе продължен от сина му Ким Чен Ир.

Ким Чен Ун отбелязва рождения си ден на 8 януари, но истинската година на раждането му не е известна. Различни източници посочват 1982, 1983 и 1984 година.

Това е вторият рожден ден, който лидерът празнува в качеството си на глава на държавата. Той бе обявен за „велик наследник” през декември 2011 г. след скоропостижната смърт на баща му. През 2012 г. обаче той не отпразнува официално 8 януари.