Знаем кога ще дойде краят на света

2
Добави коментар
mariya22
mariya22

/Поглед.инфо/ Руският патриарх Кирил разкритикува слухове за предстоящия край на света. Той каза, че според християнството земният свят ще престане да съществува, когато злото бъде повече от доброто, съобщи ИТАР-ТАСС.

„Ние знаем кога ще дойде краят на света. Той няма да настъпи нито от сблъсък на Земята с астероид, нито от някакво друго бедствие. Това ще се случи, когато злото в света надделее над доброто”, каза главата на Руската православна църква след Великата Коледна вечерня в катедралния храм „Христос Спасител”.

Патриархът подчерта, че никога не е било лесно да се говори на хората кое е добро и кое е зло и затова църквата винаги ще среща съпротива. Той също така изрази загриженост за младите хора, които „се превърне в жертва на манипулатори“, водещи войни за „своите лични или корпоративни, идеологически или политически цели“.

Кирил обаче подчерта, че на всички клевети църквата трябва да отговори с любов.

„И тези, които приемат Христос, и тези, които го отхвърлят, са деца Божии. Трябва да държим вратите отворени за всички, които искат да дойдат и заедно с нас да служат на Господ”, каза още главата на руската църква.

Източник: Кросс

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели